Acteur Willem Nijholt overleden

Acteur, danser en zanger Willem Nijholt is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat maakt een woordvoerder van de familie bekend. Nijholt is in Amsterdam ‘vredig thuis ingeslapen’. Hij speelde in meerdere musicals, films en tv-series. Daarnaast zat hij jarenlang op ‘de troon’ bij het AVROTROS-programma Op zoek naar…

Nijholt werd geboren op Java in Indonesië. Na een jeugd in een jappenkamp, belandde Nijholt in 1957 op de toneelschool. Van 1960 tot 1970 speelde hij onder meer bij het Rotterdams Toneel en de Nederlandse Comedie. Daarna ging Nijholt met Wim Sonneveld en Corrie van Gorp de theaters in.

Willem Nijholt overleden

Nijholt brak in de jaren 60 door met zijn rol in de kindertelevisieserie Oebele. Daarna speelde hij in tientallen musicals, films en theaterstukken. Begin jaren 70 werkte hij samen met Wim Sonneveld en Corrie van Gorp. Daarna trad hij met name op in musicals en cabarets, zoals Foxtrot van Annie M.G. Schmidt.

Ook op televisie bleef hij succesvol. Zo was hij te zien in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? Daarnaast kwam er een Nijholtshow en acteerde hij in megaproducties als De Stille Kracht en Willem van Oranje. Successen met musicals volgden, zoals Cabaret, Miss Saigon en Oliver.

De laatste jaren was Nijholt niet meer te zien de televisie. Zijn laatste rol was in Penoza (2013). Daarvoor was hij te zien als jurylid in de musicaltalentenjacht Op Zoek Naar… (Op zoek naar Evita, Op zoek naar Joseph, Op zoek naar Mary Poppins en Op zoek naar Zorro). Hierin was Nijholt vier seizoenen juryvoorzitter.

In 1977 werd Nijholt onderscheiden met de Johan Kaartprijs. In 2011 werd Nijholt bekroond tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter