Das Boot seizoen 4 vanaf april bij de NPO

Das Boot seizoen 4 is vanaf vrijdag 26 april 2024 wekelijks te zien met een nieuwe aflevering op NPO 2 en NPO Start. In de vierde reeks begeven de Duitse onderzeeërs zich in de Middellandse Zee, terwijl in Berlijn de interne spanningen bij de Kriegsmarine steeds hoger oplopen. Bekijk hieronder een trailer.

Najaar 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s, zal vanuit La Rochelle vertrekken voor zijn eerste missie. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de 40-koppige bemanning. In seizoen 4 komt de meedogenloze onderzeeëroorlog in de Middellandse Zee tot een hoogtepunt, terwijl intriges en geheimen zich door Berlijn verspreiden. Binnen de eigen gelederen van de Kriegsmarine groeit het verzet tegen de nazi’s.Das Boot seizoen 4 op NPO

Das Boot is een Duitse serie geproduceerd voor Sky One en een vervolg op de gelijknamige film van Wolfgang Petersen uit 1981, die vanaf komende zondag te zien is bij Netflix. Net als de film is de serie gebaseerd op de roman Das Boot uit 1973 van de Duitse auteur Lothar-Günther Buchheim, maar met aanvullingen uit Buchheims vervolg Die Festung uit 1995. De serie zal dienen als een vervolg op de film, en gaat verder waar deze eindigde.

De serie volgt de gespannen strijd van een jonge U-bootbemanning die deelneemt aan de Slag om de Atlantische Oceaan terwijl ze wordt opgejaagd door een geobsedeerde Royal Navy Commander in een spannend kat-en-muisspel.

Das Boot seizoen 4 gaat over de Duitse onderzeeërbemanning terwijl de oorlog op zee tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog tot een hoogtepunt komt en intriges en geheimen zich door heel Berlijn verspreiden. Na een gedeelde tragedie vinden de broers en zussen Klaus (Rick Okon) en Hannie Hoffmann (Rosalie Thomass) elkaar. Klaus is vanuit Portugal teruggekeerd naar het Duitse Rijk. Als onderzeebootcommandant reist hij naar Napels op een geheime missie om de loop van de oorlog te veranderen. Hannie wil de vele weeskinderen helpen die het slachtoffer zijn geworden van de oorlog en ontdekt beruchte machinaties van het nazi-rijk.

De cast bestaat uit onder meer Rick Okon, Franz Dinda, Florian Panzner, Anna Schudt, Pierre Kiwitt, Johann von Bülow, Rainer Bock, Ernst Stötzner, Wilson Gonzalez Ochsenknecht, Lara Mandoki, Stefan Murr, Marco Leonardi, Steffan Rhodri, Benjamin Dilloway, Joshua Collins, Sascha Geršak.

Filmmaker Dennis Gansel (Mechanic: Resurrection) regisseert zes afleveringen voor het vierde seizoen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...