Komt er een The Artful Dodger seizoen 2 op Disney Plus?

Komt er een The Artful Dodger seizoen 2 op Disney Plus? Sinds 17 januari 2024 is de serie te zien op de streamer, maar komt er ook een vervolg?

Op dit moment is er is geen releasedatum omdat de reeks naar verluidt is ontwikkeld als een miniserie. Volgens meerdere berichten is The Artful Dodger ontwikkeld als een achtdelige miniserie die kan worden gezien als een spin-off van de klassieke roman van Dickens. Dus tenzij het productiebedrijf ervoor kiest om zijn oorspronkelijke plannen met de show uit te breiden, is het onwaarschijnlijk dat The Artful Dodger seizoen 2 zal verschijnen. Hou deze pagina in de gaten voor de laatste updates?

The Artful Dodger seizoen 2

De serie is een opvolger van Oliver Twist van Dickens, waarin het volwassen dubbelleven van de beroemde dievenprins van Charles Dickens wordt verkent. Gelegen in het Australië van 1850, in de levendige kolonie Port Victory, ontmoeten we Jack Dawkins, The Artful Dodger, die zijn snelle vingers als zakkenroller heeft overgedragen aan de behendige, bekwame vingers van een chirurg. Het verleden van Dodger blijft hem achtervolgen door de komst van Fagin, die hem teruglokt in een wereld vol misdaad. Een grotere bedreiging – voor het hart van Dodger is Lady Belle, de dochter van de gouverneur, die vastbesloten is de eerste vrouwelijke chirurg van de kolonie te worden. Van overvallen tot operaties op leven en dood, van soirées tot straatgeweld: dit is een verhaal over heruitvinding, verraad, verlossing en liefde met een twist.

De serie The Artful Dodger gaat op 29 november in première op Hulu in de Verenigde Staten en naar alle waarschijnlijkheid op Disney Plus in Nederland.

Naast Brodie-Sangster als Jack Dawkins zijn er rollen voor David Thewlis (Landscapers, Fargo) als Fagin en speelt Maia Mitchell (Good Trouble, The Fosters) Lady Belle Fox. De cast bestaat verder uit Damon Herriman (Once Upon a Time in Hollywood, Judy and Punch), Miranda Tapsell (Top End Wedding, The Sapphires), Tim Minchin (Upright, Californication), Susie Porter (Wentworth, Gold), Kym Gyngell (Love Me, Black Snow), Damien Garvey (Nautilus, Jack Irish) en Jessica De Gouw (The Secrets She Keeps, The Drover’s Wife). Opkomende talenten zijn onder meer Nicholas Burton, Lucy-Rose Leonard, Vivienne Awosoga en Nieuw-Zeelands talent Albert Latailakepa.

The Artful Dodger is een coproductie met Curio Pictures van Sony Pictures Television en geproduceerd door Beach Road Pictures. De serie is gemaakt door James McNamara, David Maher en David Taylor. Jo Porter vertegenwoordigt Curio Pictures en Maher en Taylor vertegenwoordigen Beach Road Pictures als uitvoerende producenten. McNamara (co-creator, co-uitvoerend producent en schrijver), Andrew Knight (co-uitvoerend producent en schrijver), Jeffrey Walker (co-uitvoerend producent en regisseur) en Ross Allsop (producent) completeren het productieteam.

Waar is The Artful Dodger in Nederland (online) te kijken?

The Artful Dodger is vanaf 17 januari te zien op Disney Plus Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...