Musical film The Color Purple vanaf 12 april op HBO Max Nederland

The Color Purple, het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, is vanaf 12 april te streamen op HBO Max.

The Color Purple is een muzikale bewerking van de roman van Alice Walker over de levenslange strijd van een Afro-Amerikaanse vrouw die in het begin van de 20e eeuw in het zuiden woonde.

The Color Purple op HBO Max

The Color Purple is een onvergetelijk verhaal over blijvende liefde en triomf over tegenspoed. Met een frisse, vrolijke partituur van jazz, ragtime, gospel en blues, volgt deze opwindende familiekroniek de inspirerende Celie, terwijl ze van kinds af aan reist door vreugde en wanhoop, angst en hoop om de kracht van liefde en leven te ontdekken.

Deze gedurfde nieuwe kijk op de geliefde klassieker is geregisseerd door Blitz Bazawule (Black Is King, The Burial of Kojo). Het scenario is van Marcus Gardley (Maid, The Chi), gebaseerd op de roman van Alice Walker en gebaseerd op het muzikale toneelstuk, boek (van het muzikale toneelstuk) van Marsha Norman, muziek en teksten van Brenda Russell, Allee Willis en Stephen Bray.

The Color Purple, gepland voor een bioscooprelease op 25 december 2023, wordt geproduceerd door Steven Spielberg en Oprah Winfrey, die samen hebben gewerkt aan de verfilming van 1985. Naast Spielberg en Winfrey als producers zijn Scott Sanders en Quincy Jones met Alice Walker, Rebecca Walker, Kristie Macosko Krieger, Carla Gardini en Mara Jacobs als uitvoerende producenten.

De film heeft rollen voor Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey, Aunjanue Ellis-Taylor en Fantasia Barrino. Brooks herhaalt haar door Tony genomineerde optreden als Sofia, die ze speelde in de revival van de musical in 2016.

The Color Purple is vanaf 12 april 2024 te streamen op HBO Max Nederland.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...