Shrek 5 in ontwikkeling, originele cast in gesprek om terug te keren

Een van de meest populaire animatiefranchises ooit zou kunnen terugkeren met Shrek 5. Chris Meledandri van Illumination sprak over een mogelijk vervolg dat in de maak is. In een gesprek met Variety zei Meledandri – die de oprichter en CEO van Illumination is en ook fungeert als creatieve partner van DreamWorks Animation – dat er een Shrek 5 in ontwikkeling was en onthulde wat er is gebeurd tijdens het proces om een ​​nieuwe Shrek-film van de grond te krijgen. Hij zei:

“It’s not that dissimilar to the process that we went through with [The Super Mario Bros. Movie] where you look at what the core elements are that audiences have loved, and you do your very best to honor those core elements. And then you’re hard at work to build story elements and new characters that take you to brand new places. The original cast is a huge part of that.”

Natuurlijk zijn er op dit moment weinig details, maar Meledandri heeft wel onthuld dat hij de volledige originele cast van de Shrek-films terug wil en dat er momenteel onderhandelingen met hen gaande zijn. Hij gelooft dat Mike Meyers, Cameron Diaz en Eddie Murphy net zo enthousiast zijn over een terugkeer als hij. Meledandri zei:

“We anticipate the cast coming back. Talks are starting now, and every indication that we’ve gotten is there’s tremendous enthusiasm on behalf of the actors to return.” 

Shrek 5

Meledandri gaf ook commentaar op een recent interview dat Eddie Murphy deed, waarin hij zei dat hij graag zou willen deelnemen aan een Donkey spin-off film. Volgens Meledandri is Donkey “zonder twijfel” een personage dat zijn eigen spin-off zou kunnen ondersteunen, hoewel er op dat front niets meer over werd gezegd.

Na de release van Shrek Forever After in 2010, leunde de Shrek-franchise meer naar de andere personages in de franchise voor toekomstige films en projecten. Zo kreeg Puss in Boots twee films; Puss in Boots in 2011 en Puss in Boots: The Last Wish in 2022, evenals een korte televisieserie, The Adventures of Puss in Boots.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

 

You may also like...