The Crown seizoen 6 Deel 2 vanaf 14 december 2023 op Netflix | Bekijk de trailer

Netflix onthult vandaag de officiële trailer voor The Crown seizoen 6 deel 2 Het is vanaf 14 december te zien op Netflix. De trailer van het laatste seizoen van The Crown geeft een voorproefje geeft van de ontknoping van Peter Morgans awardwinnende dramareeks.

The Crown is geïnspireerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. Het laatste seizoen van The Crown beslaat de roerige periode van 1997 tot 2005, waarin Tony Blair (Bertie Carvel) zijn stempel drukt.

The Crown seizoen 6 Deel 2 trailer

In het tweede deel keert Prins William terug naar Eton. Hij probeert nog steeds de tragische dood van zijn moeder te verwerken, te midden van de toenemende aandacht van jonge vrouwelijke fans. De worsteling om zich weer aan te passen leidt tot spanningen met zijn familie, die probeert een andere jonge erfgenaam te steunen om zijn weg te vinden in het systeem en de wereld.

Later, wanneer prins William zijn plaats bemachtigt op St Andrews University, gaat het alomtegenwoordige conflict van het leven als rijksambtenaar verder. Hij probeert een evenwicht te vinden tussen de traditionele overgangsrituelen voor studenten en de beperkingen van zijn positie en de constante aanwezigheid van persoonlijke lijfwachten. Zijn doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld wanneer hij verliefd wordt op een van de meest begeerde studenten op de campus: Kate Middleton.

Prinses Margaret krijgt een beroerte en moet hierdoor plotseling haar levensstijl herzien. Terwijl haar gezondheid achteruit blijft gaan dagdroomt ze over haar geheime avondje uit met haar zus tijdens het grootste feest in de geschiedenis: VE Day 1945. De herinneringen aan die avond, en wat het haar leerde over haar oudere zus, troosten haar tijdens haar laatste dagen.

Na het overlijden van haar zus en moeder, haar gouden jubileum en het goedkeuren van het huwelijk tussen prins Charles en Camilla, begint de koningin na te denken over haar regeerperiode en later over haar nalatenschap. Nu ze haar negende decennium nadert, wordt de koningin genoodzaakt diep te graven en echt te onderzoeken wat het beste is voor de toekomst van de monarchie.

De cast bestaat uit onder meer Elizabeth Debicki en Dominic West, die opnieuw in de huid kruipen van prinses Diana en prins Charles. Imelda Staunton is weer te zien als koningin Elizabeth II, vergezeld door Jonathan Pryce (prins Philip) en Lesley Manville (prinses Margaret). Ook keren Salim Daw (Mohamed Al Fayed) en Khalid Abdalla (Dodi Fayed) terug. Nieuwkomers Rufus Kampa (prins William) en Fflyn Edwards (prins Harry) maken hun veelbelovende entree.

In het tweede deel zijn Ed McVey en Luther Ford te zien als prins William en prins Harry. Meg Bellamy schittert als Kate Middleton.

The Crown zou oorspronkelijk maar vijf seizoenen krijgen, maar werd toen toch verlengd met een zesde seizoen omdat de schrijvers meer tijd wilden om het verhaal af te ronden.

The Crown seizoen 6 deel 2 is vanaf 14 december 2023 te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...