The Maze Runner krijgt een reboot heeft schrijver aangekondigd

The Maze Runner krijgt een reboot van 20th Century Studios. Dat meldt The Hollywood Reporter.

Jack Paglen – bekend van het schrijven van Transcendence uit 2014 en het werken aan het verhaal voor Alien: Covenant uit 2017 – is in onderhandeling om de nieuwe Maze Runner film te schrijven.

Volgens The Hollywood Reporter is de nieuwe film “geen herhaling van het verhaal, noch een direct vervolg op de originele trilogie.” Integendeel, de film zal “een soort voortzetting van het verhaal zijn, maar tegelijkertijd terugkeren naar de elementen die ervoor zorgden dat de eerste film contact maakte met het publiek.”

Verdere plotdetails blijven op dit moment geheim. Ellen Goldsmith-Vein, Lee Stollman en Marty Bowen zullen de nieuwe Maze Runner-film produceren. Wes Ball, die de originele trilogie regisseerde, zal ook als producer optreden.

The Maze Runner reboot

Gebaseerd op de gelijknamige roman van James Dashner uit 2009, werd de eerste The Maze Runner film uitgebracht in 2014. De film zag in de hoofdrol Dylan O’Brien als Thomas, Kaya Scodelario als Teresa, Aml Ameen als Alby, Thomas Brodie-Sangster als Newt, Ki Hong Lee als Minho, Will Poulter als Gally en Patricia Clarkson als Ava Paige.

Thomas (Dylan O’Brien), een tiener, arriveert op een open plek in het midden van een gigantisch labyrint. Net als de andere jongeren die daar vóór hem gedumpt zijn, heeft hij geen herinnering aan zijn vorige leven. Thomas wordt snel onderdeel van de groep en demonstreert kort daarna een uniek perspectief dat hem een ​​promotie naar de Runner-status oplevert: degenen die door het altijd veranderende doolhof patrouilleren om een ​​ontsnappingsroute te vinden. Samen met Teresa (Kaya Scodelario), de enige vrouw, probeert Thomas zijn cohorten ervan te overtuigen dat hij een uitweg weet.

The Maze Runner werd gevolgd door twee sequels, Maze Runner: The Scorch Trials uit 2015 en Maze Runner: The Death Cure uit 2018. Alle drie de films zijn momenteel te huur via digitale streamingdiensten.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter