Zangeres Tina Turner op 83-jarige leeftijd overleden

Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden. De Queen of Rock ‘n’ Roll stierf na een lang ziekbed in haar huis nabij Zürich in Zwitserland. Haar grootste hits zijn ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Private Dancer’ en ‘The Best’. Een verklaring waarin haar dood wordt aangekondigd, zegt:

“With her, the world loses a music legend and a role model.”

Ze leed de afgelopen jaren aan een slechte gezondheid, kreeg in 2016 de diagnose darmkanker en onderging in 2017 een niertransplantatie. Er zal een besloten begrafenisceremonie worden gehouden voor goede vrienden en familie.

Tina Turner is de artiestennaam van Anna Mae Bullock, een zangeres en actrice uit de Verenigde Staten met de Zwitserse nationaliteit. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock of “Queen of Rock ’n Roll”. In de jaren 60 en 70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren 80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met 200 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld.

Tina Turner overleden

Turner werd geboren als Anna Mae Bullock op 26 november 1939 en groeide op in Nutbush, Tennessee, waar ze zich herinnerde dat ze als kind katoen plukte met haar gezin. Ze zong in het kerkkoor van het kleine stadje en als tiener zong zich een weg naar Ike’s band in St. een vertolking van You Know I Love You van BB King.

Het duo Ike & Tina Turner werd een van de meest formidabele live-acts in de geschiedenis. Ze brachten hits uit als “It’s Gonna Work Out Fine”, “River Deep – Mountain High”, “Proud Mary” en “Nutbush City Limits” voordat ze in 1976 uit elkaar gingen.

In de jaren tachtig lanceerde Turner een van de grootste comebacks in de muziekgeschiedenis. Haar multi-platina album Private Dancer uit 1984 bevatte de hit “What’s Love Got to Do with It”. Op 44-jarige leeftijd was ze de oudste vrouwelijke soloartiest die bovenaan de Hot 100 stond. Haar hitparade ging verder met “Better Be Good to Me”, “Private Dancer”, “We Don’t Need Another Hero (Thunderdome)”, “Typical Male”, “The Best”, “I Don’t Wanna Fight” en “Goldeneye”. Tijdens haar Break Every Rule World Tour in 1988 vestigde ze een toenmalig Guinness World Record voor het grootste betalende publiek (180.000) voor een soloartiest.

Turner speelde ook in de films Tommy (1975), Mad Max Beyond Thunderdome (1985) en Last Action Hero (1993). In 1993 werd What’s Love Got to Do with It uitgebracht, een biografische film aangepast van haar autobiografie I, Tina: My Life Story.

Na vele concerttours, awards, songs en albums, treedt ze op 6 december 2000 voor de laatste maal op in de Arrowhead Pond, vlakbij LA. Daarna trekt ze zich met haar geliefde terug in haar villa in Frankrijk en leeft zich uit in haar hobby: schilderen. Tina krijgt de smaak weer te pakken in februari 2008 en staat ze op het podium van de Grammy’s. Eerst solo en daarna wordt ze tijdens ‘Proud Mary’ bijgestaan door Beyoncé. In 2009 ging Turner met pensioen na het voltooien van haar Tina !: 50th Anniversary Tour, de 15e meest opbrengende tour van de jaren 2000. In 2018 werd ze het onderwerp van de jukeboxmusical Tina– De Tina Turner Musical. Het is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d bloggers liken dit: