Trailer en poster voor Gladiator 2

Vandaag is de eerste trailer verschenen voor het vervolg Gladiator 2. Na het succes van de eerste film in 2000 keert regisseur Ridley Scott terug naar de gladiatorenarena met een aankomend vervolg. Bekijk de trailer hieronder.

Het vervolg begint in de jaren nadat Russell Crowe’s Maximus zijn leven gaf en de leiding van het Romeinse Rijk op zijn kop zette. Mescal speelt Lucius, voor het laatst gezien als de jonge zoon van Lucilla, uit de originele film.

Scott besloot de Oscar-genomineerde voor Gladiator II te achtervolgen nadat hij zijn optreden in Normal People had gezien:

“Watching a TV show that’s not really my kind of TV show almost four years ago I said, ‘Who’s this guy?’”

Gladiator 2 trailer

Gladiator 2 trailer

In 180, de gloriedagen van het Romeinse Imperium, overlijdt de grote keizer Antonius Marcus Aurileus (Richard Harris). Hij wordt opgevolgd door zijn wrede zoon Commodus (Joaquin Phoenix). Deze laat de beste strijders vechten om het volk te vermaken. Eén van deze gladiatoren, de door Commodus tot slaaf gedegradeerde generaal Maximus (Russell Crowe), weet zich te verheffen tot de held van het volk. Zijn doel is de beste gladiator aller tijden te worden om zich zo te wreken op keizer Commodus.

Nu Gladiator II op 22 november in de bioscoop te zien is, wordt duidelijk waar het verhaal zich ontwikkelt in de jaren nadat Russell Crowe’s Maximus zijn leven gaf, waardoor het leiderschap van de decadente en corrupte samenleving op zijn kop werd gezet. Lucius is ver van zijn moeder volwassen geworden. Toen hij nog een kind was, stuurde Lucilla hem naar de noordkust van Afrika, naar een regio genaamd Numidia die (op dat moment) net buiten het bereik van het Romeinse Rijk lag. Hij heeft nooit helemaal begrepen waarom, en naarmate hij sterker werd, werd ook zijn wrok steeds groter, ook al waren de redenen van zijn moeder zuiver geweest.

De film ziet in de hoofdrol Paul Mescal als Lucius, Pedro Pascal als Romeinse generaal Acacius, en Denzel Washington. In Gladiator 2 zijn ook rollen voor Connie Nelson als Lucilla, Joseph Quinn als keizer Caracalla, Fred Hechinger als keizer Geta, Derek Jacobi als senator Gracchus, May Calamawy en meer.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...