A Small Light vanaf 2 mei op National Geographic en Disney Plus

De serie A Small Light, over Anne Frank, haar familie en degenen die hen hielpen, is vanaf 2 mei 2023 te zien op Disney Plus Nederland en National Geographic. Toen Otto Frank zijn medewerkster Miep Gies vroeg om te helpen zijn gezin te onderduiken tijdens de nazi-bezetting van Amsterdam in de Tweede Wereldoorlog, stemde ze daar meteen mee in. Het verhaal van die onbaatzuchtige, gevaarlijke beslissing vormt de basis van het aankomende drama. Het nieuws komt op wat de 114e verjaardag van Gies zou zijn geweest.

A Small Light disney plus

A Small Light

Het waargebeurde verhaal, verteld met een moderne gevoeligheid , volgt Miep (Bel Powley) terwijl Otto (Liev Schreiber) zijn cruciale verzoek doet. In de twee jaar die volgen, terwijl Anne haar dagboek bijhoudt en de familie zich verschuilt voor de nazi’s, waken Miep en haar man Jan (Joe Cole) over zowel de Franks als de families van Pels en Pfeffer, die allemaal in leven zijn in het achterhuis.

Na de dood van Anne vond Gies haar dagboek en bewaarde het, en gaf het aan Otto toen hij terugkeerde uit Auschwitz. Het dagboek van Anne Frank werd natuurlijk over de hele wereld gepubliceerd en werd een tijdloos bewijs van de veerkracht van de menselijke geest, zelfs tegenover onuitsprekelijk kwaad.

De cast bestaat uit namen als Bel Powley, Liev Schreiber, Joe Cole, Amira Casar, Billie Boullet, Ashley Brooke, Daniel Donskoy, Noah Leggott.

A Small Light is geproduceerd door ABC Signature in samenwerking met Keshet Studios voor National Geographic. Uitvoerende producenten en schrijvers Joan Rater en Tony Phelan (Grey’s Anatomy, Council of Dads) treden op als showrunners, en DGA-prijswinnaar en Emmy-genomineerde uitvoerend producent Susanna Fogel (The Flight Attendant, Cat Person) regisseert meerdere afleveringen, waaronder de pilot. Uitvoerende producenten zijn Peter Traugott en Lisa Roos voor Keshet Studios, Alon Shtruzman voor Keshet International en Avi Nir voor Keshet Media Group.

Oorspronkelijk was deze serie aangekondigd als een Disney+ Original-serie, maar in navolging van een recente trend gaat deze serie in première op zowel de National Geographic-kanalen als Disney+. Afleveringen werden gefilmd op locatie in Amsterdam en Praag.

A Small Light is vanaf 2 mei 2023 te zien op Disney Plus Nederland en National Geographic.

Afbeelding via Disney Plus

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter