Actrice Annie Wersching uit 24 en The Vampire Diaries overleden

Actrice Annie Wersching is op 45 jarige leeftijd overleden. Ze was vooral bekend om haar televisierollen, zoals Renee Walker in 24 en haar vertolking van Leslie Dean in Marvel’s Runaways. Ze is ook bekend voor haar rol als Tess Servopoulos in de PlayStation game The Last of Us.

Haar dood komt na een langdurige strijd tegen kanker, waarvan ze de diagnose kreeg in 2020 en bleef werken. Onlangs speelde ze de Borg Queen in Star Trek: Picard.

Werschings echtgenoot Stephen Full, die ook acteur is, gaf een verklaring af waarin hij de dood van zijn vrouw bevestigde. Hij zei:

“There is a cavernous hole in the soul of this family today. But she left us the tools to fill it. She found wonder in the simplest moment. She didn’t require music to dance. She taught us not to wait for adventure to find you. ‘Go find it. It’s everywhere.’ And find it we shall,” said Full. “As I drove our boys, the true loves of her life, down the winding driveway and street, she would yell, ‘Bye!’ until we were out of earshot and into the world. I can still hear it ringing. Bye my Buddie. ‘I love you little family…’”

Neil Druckmann, mede-ontwikkelaar van The Last of Us, plaatste een bericht op Twitter. Hij zei:

“Just found out my dear friend, Annie Wersching, passed away. We just lost a beautiful artist and human being. My heart is shattered. Thoughts are with her loved ones.”

Annie Wersching overleden

Wersching was geboren en opgegroeid in St. Louis, Missouri. Gedurende haar jeugd deed ze op hoog niveau aan dansen en behaalde ze een bachelor in muziektheater. Toch besloot ze zich te richten op het acteren. In 2002 speelde ze een bijrol in een aflevering van Star Trek: Enterprise, waarna ze rolletjes kreeg in onder andere Charmed, Killer Instinct en Super Natural. In 2007 speelde ze in tachtig afleveringen van de Amerikaanse soapserie General Hospital. In 2009 was ze te zien in het zevende en achtste seizoen van de actieserie 24 als FBI-agente Renee Walker.

Wersching was ook te zien in het in 2013 verschenen computerspel The Last of Us, als Tess. Ook was ze te zien in het zesde en zevende seizoen van de hitserie The Vampire Diaries, waarin ze de moeder van de twee hoofdrolspelers Stefan en Damon Salvatore speelde.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter