Albert Verlinde brengt Queen musical We Will Rock You naar Nederland

Vandaag hebben Albert Verlinde, Jaco Kaassschieter en Matthijs Bongertman bekend gemaakt dat in theaterseizoen 2025 / 2026 de iconische Queen musical We Will Rock You in Nederland te zien zal zijn. Na successen als Grease, Jesus Christ Superstar en Elisabeth, die vanaf komend seizoen te zien is, komen de producenten dus opnieuw met een grote titel. Verlinde zei over de voorstelling:

“Als producent heeft deze musical altijd op mijn lijstje gestaan. Ik kan niet wachten tot de audities, want in Nederland is er zoveel talent dat de muziek van Queen weet te vertolken. Ons land is klein, maar er is nergens zoveel talent.” 

We Will Rock You musical in Nederland

De musical draait om de muziek van Queen en een aantal nummers is speciaal herschreven. Ook komen er personages in de musical voor die zijn gebaseerd op nummers van Queen. De muzikanten van Queen zelf spelen echter geen rol in het stuk. Deze musical vertelt het verhaal van een wereld 300 jaar in de toekomst waar door mensen gemaakte muziek, op echte instrumenten, verboden is en waar alleen digitaal geproduceerde muziek toegestaan is. Een gedeelte van de jeugd komt hiertegen in opstand en de ‘echte’ muziek zegeviert weer. In ieder land waar deze musical te zien is wordt een aantal nummers in die taal gezongen.

De musical werd voor het eerst op 14 mei 2002 uitgevoerd in het Dominion Theatre in het Londense West End. De laatste voorstelling is uitgevoerd op 31 mei 2014. De musical vol Queen-hits was in 2019 voor het laatst in Nederland te zien. De voorstelling is geschreven door de Britse komediant en auteur Ben Elton in samenwerking met Queen-leden Brian May en Roger Taylor.

We Will Rock You zal in de grote Nederlandse theaters te zien zijn. De audities gaan binnenkort van start.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter