All That Breathes vanaf 8 februari op HBO Max Nederland

De Oscar-genomineerde® HBO-documentairefilm All That Breathes, van regisseur Shaunak Sen (Cities of Sleep), is vanaf woensdag 8 februari te streamen op HBO Max Nederland. Bekijk hieronder de trailer.

Klik hier voor een abonnement op HBO Max met korting en kijk nu naar jouw favoriete films en series!  

HBO Max

All That Breathes op HBO Max

All That Breathes volgt twee broers die hun leven wijden aan het beschermen van de zwarte wouw (black kite), een majestueuze roofvogel die essentieel is voor het ecosysteem van New Delhi en die door de luchtvervuiling soms letterlijk uit de lucht valt. Te midden van milieutoxiciteit en sociale onrust zijn de ‘kite brothers’ dag en nacht in de weer met het verzorgen van de vogels in hun geïmproviseerde vogelkelderhospitaal. De film onderzoekt de band tussen de zwarte wouw en de moslimbroers die hen helpen terug te keren in de lucht en biedt een bijzondere kijk op hoe mens en dier met elkaar samenleven.

All That Breathes werd geprezen door de New York Times als “een van de beste films van 2022” en ging in première op het Sundance Film Festival 2022. Daar werd de documentaire geselecteerd als winnaar van de Grand Jury Prize in de World Cinema Documentary Competition. In mei vorig jaar won het als eerste film de prijzen voor beste documentaire op zowel Sundance als Cannes, waarmee hij de Golden Eye Award voor beste documentaire in Cannes mee naar huis nam. De film werd theatraal uitgebracht door Submarine Deluxe en Sideshow en won vervolgens Best Documentary Feature bij de Gotham Awards; vier IDA Awards, waaronder best documentary feature; en twee Cinema Eye Honors, waaronder Outstanding Documentary Feature. De film is ook genomineerd voor Beste Documentaire bij de Independent Spirit Awards en BAFTA Awards en is genomineerd door de DGA, PGA en ASC.

Afbeelding via HBO Max

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter