Belgische film Zillion vanaf 13 januari op Prime Video

Vanaf morgen 13 januari is de razend populaire film Zillion, geregisseerd door Robin Pront (D’ARDENNEN), exclusief te zien op Prime Video in Nederland. De must-see film vertelt het op ware feiten gebaseerde verhaal over de opkomst en ondergang van de legendarische Antwerpse discotheek Zillion, en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten.

Zillion

Zillion

Eind jaren ’90 kende iedereen in de Antwerpse uitgaansscene Frank Verstraeten. Van zonderlinge computernerd tot succesvolle IT-ondernemer en geobsedeerd door het nachtleven, weet Frank het te schoppen tot eigenaar van de futuristische mega discotheek Zillion; de bekendste, grootste en hipste club van de stad. Met pornokoning Dennis Black Magic als sidekick en een overdaad aan geld, vrouwen, drugs en dure auto’s is het leven van Frank net zo opwindend als zijn dansvloer. Zijn ongezonde bewijsdrang en ziekelijke achterdocht brengen hem echter in grote problemen.

In België zagen tot nu toe meer dan 600.000 bezoekers deze mindblowing film, en hij is daarmee één van de populairste Vlaamse films sinds tijden. Zillion sleepte maar liefst 14 Ensor nominaties in de wacht.

Frank Verstraeten wordt vertolkt door Jonas Vermeulen. Charlotte Timmers, Matteo Simoni, Barbara Sarafian, Geert Van Rampelberg, Dirk Roofthooft en Frank Vercruysse vervolledigen de hoofdcast. Kevin Meul schreef het scenario samen met Robin Pront die ook de film regisseerde. Robrecht Heyvaert (D’Ardennen, Patser, Bad Boys for Life) verzorgt net zoals bij D’Ardennen het camerawerk.

Zillion is gemaakt met ondersteuning van de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering, het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive en kwam tot stand met de steun van het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns, het Vlaams Noodfonds Corona van de Vlaamse Regering en het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon.

FBO produceerde de film in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films, in samenwerking met VTM, Kinepolis Film Distribution (KFD), Indie Sales, Streamz en Telenet.

Afbeelding via Prime Video

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...