Call the Midwife seizoen 12 vanaf 1 januari op BBC One

Call The Midwife seizoen 12 is vanaf 1 januari 2023 te zien op BBC First. De historische dramaserie speelt zich af in de jaren vijftig en zestig, en volgt een aantal vroedvrouwen die werken in het Londense East End. Bekijk hieronder alvast een trailer.

Call The Midwife seizoen 12

De serie volgt de net afgestudeerde verloskundige Jenny Lee, en het werk van de vroedvrouwen en nonnen in een anglicaans klooster in de achterstandswijk Poplar in het East End van Londen. De zusters en vroedvrouwen voeren verschillende verpleegkundige taken uit maar de primaire taak is te zorgen voor een goede bevalling van zwangere vrouwen in de wijk, en nazorg te geven aan de ontelbare baby’s.

Call The Midwife is een dramaserie van de BBC over een groep vroedvrouwen in het Londense East End en speelt zich af in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. De serie is ontwikkeld door Heidi Thomas en is gebaseerd op de memoires van vroedvrouw en verpleegster Jennifer Worth. De première van het eerste seizoen werd uitgezonden op 15 januari 2012. Het dertiende en veertiende seizoen zijn ook al aangekondigd.

De cast bestaat onder meer uit Jenny Agutter, Linda Bassett, Judy Parfitt, Helen George, Laura Main, Leonie Elliott, Stephen McGann, Daniel Laurie, Cliff Parisi, Annabelle Apsion, Ella Bruccoleri, Fenella Woolgar, Georgie Glen, Megan Cusack, Zephryn Taitte.

Alle seizoenen zijn eerder van Netflix Nederland verwijderd en het is niet duidelijk of de reeks weer terug op Netflix Nederland komt. Call The Midwife seizoen 1 t/m 5 zijn wel te zien op Amazon Prime Video.

Call The Midwife seizoen 12 is vanaf 1 januari 2023 om 21:00 uur te zien op BBC First.

Afbeelding via BBC

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter