CinemAsia Film Festival 2023 opent op 7 maart

De 15e editie van CinemAsia Film Festival vindt van 7 t/m 12 maart 2023 plaats in Amsterdam. Het CinemAsia Film Festival laat al sinds 2004 zien hoe divers de Aziatische cinema is. Dit jaar onder meer met een competitie, een overzichtsprogramma (Panorama) en een animatieprogramma. Naast de vertoningen in Amsterdam is een selectie van het programma ook online te zien.

Op 7 maart opent het de 15e editie van het festival met de première van Return to Seoul (2022) van de Frans-Cambodjaanse filmmaker Davy Chou. Deze film over diversiteit en diaspora ligt dichtbij het hart van CinemAsia. Het is een indringend bicultureel verhaal waarin een jonge vrouw een gedurfde zoektocht aangaat om haar thuis te vinden.

CinemAsia Film Festival 2023

De 15e editie van CinemAsia Film Festival vindt van 7 t/m 12 maart 2023 plaats in Amsterdam. Het festival komt met een verrassend Aziatisch programma dat nieuwe perspectieven toont op dit veelzijdige boeiende continent. CinemAsia, het enige pan-Aziatische filmfestival in Nederland, keert terug met een hybride festivaleditie. Dit jaar kan het publiek de rijkdom van Aziatische film en cultuur zowel digitaal als persoonlijk beleven in de drie filmtheaters Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU. Het programma varieert van blockbusters, arthouse juweeltjes tot inspirerende documentaires uit China, Hong Kong, Taiwan, India, Indonesië, Japan, Zuid-Korea, Myanmar, de Filippijnen en meer. Naast de filmvertoningen is er het jaarlijkse programma voor de industrie, CinemAsia FilmLAB en staan zoals gebruikelijk ook workshops, Q&A’s, de Asian food bazaar en een karaoke feest op het programma.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter