De man van La Mancha in 2024 terug in de theaters met Huub van der Lubbe als Don Quichot

De musical De Man van La Mancha keert in 2024 terug in het theater. De hoofdrol van Don Quichot wordt vertolkt door Huub van der Lubbe, met name bekend als zanger van popgroep De Dijk. De musical is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605 en vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot.De man van La Mancha musical

Het verhaal speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

De man van La Mancha is een initiatief van de Theateralliantie. De voorstelling was een aantal keer eerder te zien in Nederland. De laatste keer was in 2008 door producent OpusOne. De rol van Don Quichot werd toen vertolkt door Peter Faber.

De man van La Mancha musical cast

De cast bestaat uit Huub van der Lubbe, Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Jelmer de Groot en Enora Oplinus.

Waar & Wanneer

De Man van La Mancha gaat zondag 17 december in première in het DeLaMar Theater. De voorstelling gaat daarna tot en met 9 juni 2024 op tournee door heel Nederland. Klik hier voor de gehele speellijst.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...