De Nederlandse serie Droom van de Jeugd vanaf 7 juni bij de NPO

De dramaserie Droom van de Jeugd is vanaf 7 juni te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Over een tijdsbestek van 40 jaar worden de familieverhoudingen van de van oorsprong katholieke familie Wander blootgelegd.

De verhouding tussen de vier kinderen komt op scherp te staan als iedere generatie hun vrijheid en identiteit moet bevechten. De hoofdrollen zijn weggelegd voor o.a. Hanna van Vliet, Tamar van den Dop, Annet Malherbe, Mark Rietman, Jacob Derwig, Peter Paul Muller en Gijs Naber.

Droom van de Jeugd

In Droom van de Jeugd staat de onlosmakelijke bloedband van de personages centraal. De familieverhoudingen komen gedurende het verhaal steeds meer op scherp te staan. Iedere generatie kent zijn eigen obstakels en uitdagingen waarvoor gevochten en gestreden wordt. Is het een strijd van toen? Of idealen en vrijheden waarvoor we nog steeds vechten? Met de serie wil KRO-NCRV context geven aan de tijd waarin we nu leven. De serie beslaat bijna 50 jaar, van de jaren ’60 tot aan het begin van de 21e eeuw. Het unieke van deze dramaserie van KRO-NCRV zit in dat weidse tijdsbestek, dat verbeeldt hoe een typisch Nederlandse generatie zijn eigen vrijheden bevecht.

De familie Wander bestaat uit zes gezinsleden. Vader Kick (Mark Rietman), moeder Rosalie (Annet Malherbe) de oudste dochter Carla (Tamar van den Dop en Hanna van Vliet), de oudste zoon Max (Peter Paul Muller en Ko Zandvliet), dochter Suus (Maria Kraakman en Laura Bakker) en zoon Frans (Gijs Naber en Joes Brauers). Andere rollen worden gespeeld door Jacob Derwig, Gustav Borreman, Nizar El Manouzi, Chris Peters, Ghislaine Pierie, Jaimy Grant en Alidtcha Binazon.

De regie van Droom van de Jeugd is in handen van Bram Schouw en Simone van Dusseldorp. De reeks wordt geproduceerd door Topkapi Films (Another Round, Mijn vader is een vliegtuig en de documentaireserie Cannabis). Het is in coproductie met KRO-NCRV en tot stand gekomen met het NPO-fonds.

De dramaserie Droom van de Jeugd is vanaf woensdag 7 juni wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 1 en NPO Start en als volledige serie te streamen via NPO Plus.

Afbeelding via KRO-NCRV

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...