De Nederlandse stemmen cast Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels bekend

Universal Pictures heeft de Nederlandse stemmen cast bekend gemaakt van Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels (originele titel Ruby Gillman, Teenage Kraken).

In de Nederlandse versie met de stemmen van Roosmarijn Wind, Tina de Bruin, Yannick Jozefzoon, Karin Bloemen, Carolien Spoor, Erik van Muiswinkel, Edwin Jonker, Moïse Trustfull, Valentijn Avé, Dennis Willekens en Carolina Dijkhuizen.

De film draait vanaf 28 juni 2023 in de  Nederlandse bioscoop.

 

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels Nederlandse stemmen cast

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman (Lana Condor) is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy (Jaboukie Young-White) die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder (de voor een Oscar® genomineerde Toni Collette) heeft haar verboden om het water in te gaan.

Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma (Oscar®-winnaar Jane Fonda) die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is. Het is de taak van de krakens om de wereldzeeën te beschermen tegen de ijdele, machtsbeluste zeemeerminnen, de eeuwige vijanden van de krakens. Dat levert wel meteen een probleem op. Het nieuwe, knappe, populaire meisje op school, Chelsea (Emmy-winnaar Annie Murphy), is toevallig een zeemeermin. Ruby zal moeten accepteren wie ze is en het groots moeten aanpakken om haar geliefde school te beschermen.

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels heeft een buitengewone cast met onder andere Lana CondorJaboukie Young-WhiteToni ColletteJane FondaAnnie Murphy, Colman Domingo, Sam Richardson en Blue Chapman. Ook in de bijrollen zijn grote komediesterren te horen, onder wie de voor een Emmy genomineerde Will Forte (The Last Man on Earth), de eveneens voor een Emmy genomineerde Nicole Byer (Nailed It!), YouTube-megaster Liza Koshy (Liza on Demand), Ramona Young (Never Have I Ever), Eduardo Franco (Stranger Things) en Echo Kellum (Arrow).

De Nederlandse stemmen cast van Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels (Ruby Gillman, Teenage Kraken) bestaat uit Roosmarijn Wind (Ruby Kieuwmans), Tina de Bruin (Agatha), Yannick Jozefzoon (Oom Krill), Karin Bloemen (Grootmama), Carolien Spoor (Chelsea van der Zee), Erik van Muiswinkel (Kapitein Piet Hein Vuurtoren), Edwin Jonker (Arthur), Moïse Trustfull (Margot), Valentijn Avé (Connor), Dennis Willekens (Don) en Carolina Dijkhuizen (Janice).

De film wordt geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Kirk DeMicco (Vivo, The Croods) en geproduceerd door Kelly Cooney Cilella (Trolls World Tour, Trolls) in co-regie met Faryn Pearl (The Croods: A New Age, Trolls World Tour).

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels (Ruby Gillman, Teenage Kraken) draait vanaf 28 juni 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...