Documentaire Timeless Heroes Indiana Jones and Harrison Ford vanaf december op Disney Plus

Timeless Heroes: Indiana Jones and Harrison Ford, een documentaire over Harrison Ford en het iconische Indiana Jones-personage, verschijnt 1 december op Disney Plus.

Indiana Jones and the Dial of Destiny verschijnt op 1 december eindelijk op Disney Plus. Dat is echter niet het enige waar fans van Indiana Jones enthousiast over kunnen worden, want dezelfde dag zal er een nieuwe documentaire over Harrison Ford op de streamer verschijnen. Vandaag is de eerste trailer verschenen van Timeless Heroes Indiana Jones & Harrison Ford, een nostalgische documentaire. Bekijk de trailer van de aankondiging hieronder.

Op Disney Plus zijn de eerste vier Indiana Jones-films al te zien, namelijk Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, Indiana Jones and the Temple of Doom, Indiana Jones and the Last Crusade en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.

Timeless Heroes Indiana Jones & Harrison Ford

Timeless Heroes, geregisseerd door de veelgeprezen documentairemaker Laurent Bouzereau, onderzoekt de blijvende aantrekkingskracht en opkomst van Harrison Ford, inclusief zijn uitstapje naar de entertainmentwereld en zijn casting in de iconische Indiana Jones-franchise. Het is een diepgaande blik op een ongelooflijk moment in de filmgeschiedenis toen Steven Spielberg en George Lucas een geweldig creatief team verzamelden om samen te werken aan een nieuwe film en bevat nooit eerder vertoonde beelden en interviews met Ford, Spielberg, Lucas en Kathleen Kennedy, Frank Marshall, James Mangold en vele anderen ook.

Laurent Bouzereau is een bekroonde filmmaker en bestsellerauteur. Tot zijn credits behoren onder meer de HBO-documentaires Mama’s Boy, gebaseerd op de memoires van Dustin Lance Black, en de veelgeprezen Netflix/Amblin televisieserie Five Came Back (met Emmy®-winnende vertelling door Meryl Streep), uitvoerend geproduceerd door Steven Spielberg.

Beroemde archeoloog en ontdekkingsreiziger Indiana Jones verscheen voor het eerst in 1981 in de film Raiders of the Lost Ark – een van AFI’s 100 Greatest American Films aller tijden – en in 1984 keer hij terug in Indiana Jones and de Temple of Doom, in 1989 zagen we hem in Indiana Jones and the Last Crusade, en ten slotte Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull in 2008. De vier films haalden bijna $2 miljard op bij de wereldwijde kassa.

Harrison Ford is in totaal vijf avonturen te zien geweest als de beroemde archeoloog. De vijfde film zou oorspronkelijk door Steven Spielberg geregisseerd worden, maar heeft het stokje over te geven aan James Mangold. Spielberg blijft wel verbonden als producent. Het is daarmee de eerste keer dat iemand anders dan Spielberg een Indiana Jones-film regisseerde.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...