Empire of Light van Sam Mendes vanaf 6 april te zien in de bioscoop

Empire of Light gaat op 9 maart 2023 in première in de Nederlandse bioscopen. Empire of Light speelt zich af in 1981 en gaat over Hillary (Olivia Colman), een depressieve bioscoopmanager die werkt in de bioscoop. Bekijk hieronder een trailer.

Empire of Light

Empire of Light

De film speelt zich af in een kustplaats in Zuid-Engeland tegen de sociale onrust van de vroege jaren tachtig. Empire of Light is een intiem en ontroerend verhaal over liefde, vriendschap en verbondenheid. Hilary (Olivia Colman), een vrouw met een moeilijk verleden en een ongemakkelijk heden, maakt deel uit van een geïmproviseerde familie in de oude Empire Cinema aan de kust. Wanneer Stephen (Micheal Ward) wordt ingehuurd om in de bioscoop te werken, vinden de twee een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht en ontdekken ze de genezende kracht van films, muziek en gemeenschap.

In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones en Oscarwinnaar Colin Firth.

Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Sam Mendes die even geleden nog succes had met de Eerste Wereldoorlog-film 1917.

De film is geproduceerd door Sam Mendes and Pippa Harris’ Neal Street Productions, in samenwerking met Searchlight Pictures.

Afbeelding via

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...