FOX Nederland wordt STAR Channel per 1 november 2023

De tv-zender FOX zal in Nederland per 1 november 2023 worden omgedoopt in STAR Channel. De zender bestaat in Nederland sinds 19 augustus 2013 en is onderdeel van Eredivisie Media & Marketing waar Walt Disney Company 51 procent van de bezit. Het merk Star wordt sinds februari 2021 ook gebruikt bij Disney Plus voor met name de content die afkomstig is van Fox.

De zender start op korte termijn met meerdere nieuwe titels. STAR Channel trapt af met de nieuwe horrorserie FROM (van de makers van onder andere LOST), later in het seizoen volgen meer nieuwe series waaronder Robyn Hood & The Goodship Murder.

FOX Nederland wordt Star Channel

The Walt Disney Company kocht 21st Century Fox op 19 maart 2019. Onderdeel van de deal was dat The Walt Disney Company tot 2024 het recht had om het merk FOX buiten de Verenigde Staten te voeren. Het merk FOX wordt in de Verenigde Staten nog steeds gevoerd door FOX Corporation (met zowel FOX, FOX Soul, FOX Sports, FOX Deportes, FOX News, FOX Business en FOX Weather). FOX Corporation is onveranderd in handen is van de familie Murdoch.

FOX is in Nederland vooral gericht op Amerikaanse series, waaronder Hudson & Rex, Below Deck en Chucky alsmede de aankomende horrorserie FROM.

STAR Channel komt als vervanger van FOX in het digitale basispakket van Nederlandse providers als Ziggo, KPN, Odido, Canal Digitaal en Delta.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter