GoldenEye 007 komt deze week uit op Nintendo Switch en Xbox-consoles

Nintendo bevestigde eerder dat GoldenEye 007 op de Switch zou verschijnen, en dit werd gevolgd door een aankondiging dat het ook op weg was naar Xbox One en Xbox Series X|S. En nu hebben Xbox en Nintendo eindelijk de releasedatum aangekondigd: 27 januari 2023.

GoldenEye wordt uitgebracht als onderdeel van Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Deze versie heeft naast ondersteuning voor breedbeeld ook online multiplayer, zoals te zien is in de trailer die Nintendo heeft uitgebracht.

En ook al zijn ze gepland om dezelfde dag te verschijnen, toch is de Xbox-versie een beetje anders. Het ondersteunt alleen offline multiplayer met gesplitst scherm, dus degenen die online willen spelen, hebben pech. Het komt echter naar Xbox Game Pass en ondersteunt alternatieve besturingsopties en prestaties en draait op 4K met een native 16: 9-resolutie. Wie een digitale kopie bezit van Rare Replay uit 2015, een compilatie vol games van het team, krijgt ook GoldenEye 007 gratis.

Rare creëerde oorspronkelijk GoldenEye 007 en bracht het uit in 1997, slechts vijf jaar voordat Microsoft de studio kocht. Eurocom bedacht de shooter in 2010 opnieuw voor de Wii en bracht een jaar later een verbeterde versie uit voor de PS3 en Xbox 360. Een remaster van de N64-game zou in 2007 uitkomen op Xbox Live Arcade, maar verdween.

GoldenEye 007 op Switch

GoldenEye werd uitgebracht in 1995 en was de debuutfilm van Pierce Brosnan in de rol van James Bond, waarbij hij Timothy Dalton verving. GoldenEye was een hit bij critici en was financieel erg succesvol. Daarnaast bracht ook Nintendo 64 een succesvolle game voort met de gelijkenis van Brosnan, een van de meest populaire videogames uit z’n tijd.

De Koude Oorlog is voorbij, maar de Russische maffia viert hoogtij en wil de wereld in haar macht krijgen. Gelukkig is er geheim agent 007 om daar een stokje voor te steken. Bond moet samen met Natalya het wereldgevaarlijke wapen Goldeneye uitschakelen.

Hoofdrollen in de film worden gespeeld door Pierce Brosnan, Sean Bean, Famke Janssen, Judi Dench, Izabella Scorupco, Samantha Bond, Alan Cumming, Robbie Coltrane, Joe Don Baker, Gottfried John. De regie was in handen van Martin Campbell op basis van een scenario door Michael France, Jeffrey Caine, Bruce Feirstein.

Brosnan vestigde zichzelf meteen als een favoriete Bond-acteur en speelde de rol in Tomorrow Never Dies, The World Is Not Enough en Die Another Day voordat hij de smoking ophing en verder ging met zijn carrière.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter