Joyland vanaf 30 maart in de Nederlandse bioscoop

Joyland is het debuut van Pakistaans regisseur Saim Sadiq. Het was de eerste Pakistaanse film die in première ging op Cannes en won daar ook de Queer Palm voor beste queer film. Daarnaast werd de film geselecteerd voor de shortlist van de Oscar voor Beste Internationale Film. De film is vanaf 30 maart in de Nederlandse bioscoop te zien. Bekijk hieronder de Joyland trailer.

Joyland

Joyland

Joyland is het oudste pretpark van Lahore, de hoofdstad van de Pakistaanse provincie Punjab. Het is een plek waar mensen zoals Haider en zijn zwangere echtgenote Mumtaz graag even al hun zorgen vergeten. Zij leeft dagelijks met de druk die de patriarchale samenleving van Pakistan haar oplegt – ze moet een zoon ter wereld brengen – en hij loopt rond met een groot geheim. Haider werkt namelijk stiekem als achtergronddanser bij Biba, een transvrouw die optreedt in een exotische dansclub. Als hij ook nog eens verliefd wordt op haar, barst er een cultuurclash los die zijn conservatieve omgeving op losse schroeven zet.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alina Khan, Rasti Farooq, Ali Junejo, Sarwat Gilani.

De film is geschreven en geregisseerd door Saim Sadiq in zijn speelfilmregiedebuut.

Joyland draait vanaf 30 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop!

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter