Rambo: First Blood in 4K vanaf 31 maart in de bioscoop

Speciaal voor de 40e verjaardag van de legendarische actiefilm Rambo: First Blood is deze vanaf 31 maart 2023 opnieuw in de bioscoop te bewonderen in een 4K geremasterde versie. Bekijk hieronder een trailer.

First Blood 4K

Rambo: First Blood 4K in de bioscoop

De voormalige groene baret John Rambo heeft moeite om weer te integreren in de normale wereld. Bij aankomst in het stadje Hope wordt hij opgewacht door sheriff Teasle die de voormalige commando nauwgezet in de gaten houdt. Dit irriteert Rambo mateloos, de boel escaleert en hij belandt in de gevangenis. Daar vecht hij zich een weg naar buiten, het bos in. Zijn voormalige superieur, kolonel Trautman, wordt ingeschakeld om Rambo in de val te lokken, maar deze is niet voor één gat te vangen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, Bill McKinney, Jack Starrett, Michael Talbott, Chris Mulkey, David Caruso, Alf Humphreys.

First Blood (ook bekend als Rambo: First Blood) is een actiefilm uit 1982, geregisseerd door Ted Kotcheff en mede geschreven door Sylvester Stallone. Het is het eerste deel in de Rambo-franchise, gevolgd door Rambo: First Blood Part II. De film is gebaseerd op de roman First Blood uit 1972 van David Morrell.

First Blood werd op 22 oktober 1982 in de Verenigde Staten uitgebracht. De eerste recensies waren gemengd, maar de film was een kassucces en bracht $156 miljoen op aan de kassa. Het succes bracht een franchise voort, bestaande uit vier sequels (mede geschreven door en met Stallone in de hoofdrol), een geanimeerde televisieserie, een stripboekenreeks, een romanreeks, verschillende videogames en Indiase remakes. In 2019 kroop Stallone voor het laatst in de rol van de actieheld voor het vijfde deel van de filmreeks, Rambo: Last Blood.

Rambo: First Blood in 4K draait vanaf 31 maart 2023 in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...