Jurassic World 4 krijgt releasedatum en regisseur

UPDATE:

De nieuwe Jurassic World 4 film die in 2025 uitkomt, heeft eindelijk zijn regisseur gevonden nadat David Leitch de film verliet.

Volgens Deadline zal Rogue One: A Star Wars Story-regisseur Gareth Edwards de komende blockbuster regisseren. Er wordt gezegd dat Edwards, die onlangs The Creator regisseerde, indruk maakte op producenten Steven Spielberg en Frank Marshall en vorige week ontmoetingen had met leidinggevenden. De preproductie zal nu worden opgevoerd met een regisseur “in laatste onderhandelingen” met Universal.


Bullet Train-regisseur David Leitch is in gesprek om Jurassic World 4 voor Universal te regisseren. Het project heeft ook een releasedatum gekregen, namelijk 2 juli 2025.

David Koepp, de originele scenarioschrijver van Jurassic Park en The Lost World: Jurassic Park, zal het script schrijven voor de film, die uitvoerend geproduceerd zal worden door Steven Spielberg via Amblin Entertainment. Frank Marshall en Patrick Crowley zullen produceren en David Leitch en Kelly McCormick zullen ook via 87North produceren. Recentelijk schreef Koepp Indiana Jones and the Dial of Destiny en de aankomende Steven Soderbergh-film Presence.

Na de misstap van Jurassic World: Dominion is Jurassic World 4 officieel aangekondigd en heeft tot doel de franchise in de goede richting te sturen. Jurassic World: Dominion dient in hoge mate als afsluiting van de vervolgtrilogie, waarin verhaallijnen uit de nieuwe films samenkomen, maar ook de terugkeer van de hoofdpersonen van Jurassic Park te zien is. Dit gaf Dominion een gevoel van finaliteit, maar grote franchises als Jurassic World kunnen niet te lang wegblijven.

De nieuwe film markeert het begin van een nieuwe verhaallijn in de serie, die drie decennia beslaat. Het is nog niet duidelijk of eerdere acteurs, waaronder Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum, zullen terugkeren.Jurassic World 4 releasedatum

Sinds de release in juni 1993 van Spielbergs originele Jurassic Park heeft de franchise met zes films wereldwijd meer dan $ 6 miljard verdiend.De meest recente film was Jurassic World Dominion, die in 2022 in de bioscoop debuteerde. De film bevatte de terugkeer van Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jake Johnson, Omar Sy Daniella Pineda, Justice Smith en BD Wong. Ze werden vergezeld door originele Jurassic Park-sterren Laura Dern, Sam Neill, Jeff Goldblum.

De film werd geregisseerd door Colin Trevorrow op basis van een scenario dat hij samen met Emily Carmichael schreef, gebaseerd op een verhaal van de schrijvers van de eerste twee films, Derek Conolly en Trevorrow. Uitvoerende producenten waren Trevorrow, Steven Spielberg en Alexandra Derbyshire.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...