Knox Goes Away vanaf 9 mei in de Nederlandse bioscoop

Knox Goes Away is vanaf 9 mei 2024 te zien in de Nederlandse bioscoop. Voor deze noir-thriller stond Michael Keaton zowel voor als achter de camera. Als intellectuele huurmoordenaar maakt hij zich op voor -letterlijk- zijn laatste klus. Hij moet zijn zoon uit de penarie helpen, maar een agressieve vorm van dementie maakt wat voor een geharde killer een routineklus zou moeten zijn, een slopende race tegen de klok en het mentale verval. Bekijk hieronder een trailer.

Knox Goes Away

John Knox (Michael Keaton) is belezen, intellectueel, een onderscheiden militair en… een ijskoude huurmoordenaar. Zijn leven en zijn criminele carrière lijken in een klap tot stilstand te komen door de diagnose dat Knox aan de hersenziekte van Creutzfeldt-Jacob lijdt, met een prognose van luttele weken. Dan staat zijn van hem vervreemde zoon Miles (James Marsden) enkele dagen later bij hem op de stoep met totaal onverwachte noodkreet: Miles blijkt voor eigen rechter te hebben gespeeld en zijn vingerafdrukken en DNA zijn verspreid over een crimescene. Tegen beter weten in besluit pa, een heuse ervaringsdeskundige wat betreft het laten verdwijnen van bewijsmateriaal en het plegen van perfecte misdaden, zoonlief te helpen. Maar de klok tikt genadeloos door…

Michael Keaton (regie en hoofdrol) voelt zich duidelijk aangetrokken tot het personage van een huurmoordenaar met een hart van goud en emotionele bagage, want een soortgelijke rol speelde hij ook in zijn regiedebuut The Merry Gentlemen (2008). Als acteur kan Keaton bogen op een lange, diverse loopbaan, aanvankelijk als komiek maar nadat Tim Burton hem castte in (en als) Batman ook steeds vaker in serieuzere of zwaardere rollen. Zijn hoofdrol in de Oscar-winnaar Birdman leverde hem o.a. een Golden Globe op, terwijl hij ook hoge ogen gooide in Spotlight – eveneens Oscar voor Beste Film -, in het McDonalds-drama The Founder en als junkie-arts in het gelauwerde miniserie Dopesick. Later dit jaar kruipt hij onder regie van Tim Burton opnieuw in de rol van mensenuitdrijver Beetlejuice in het rijkelijk late vervolg op hun hitkomedie.

Andere rollen zijn er voor James Marsden, Marcia Gay Harden, Al Pacino, Joanna Kulig.

Knox Goes Away is vanaf 9 mei 2024 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...