Komt er een Das Boot seizoen 4?

Das Boot seizoen 4 is officieel aangekondigd en de opnames zijn inmiddels afgerond. Najaar 1942. De U-612, een nieuwe duikboot van de nazi’s, zal vanuit La Rochelle vertrekken voor zijn eerste missie. De claustrofobische omstandigheden en de oorlog vergen het uiterste van de 40-koppige bemanning. In seizoen 4 komt de meedogenloze onderzeeëroorlog in de Middellandse Zee tot een hoogtepunt, terwijl intriges en geheimen zich door Berlijn verspreiden. Binnen de eigen gelederen van de Kriegsmarine groeit het verzet tegen de nazi’s.Frank Jastfelder, directeur ontwikkeling Sky Studios, zei:

“The story of ‘Das Boot’ continues and this time shifts its settings to Berlin and Italy. In addition to the dramatic escalation of the Second World War, the involvement of the Catholic Church with the Nazi regime is also highlighted, as is the resistance at home by Klaus Hoffmann, among others.”

Hij voegde toe:

“Especially in the current political climate, ‘Das Boot’ is a statement against the senselessness of war.”

Marcus Ammon, managing director content bij Bavaria Fiction, zei:

“An anti-war series like ‘Das Boot’ has a special significance in this day and age. The terrible effects of war become glaringly visible though our gripping storylines and multi-layered characters. War knows no winners – that has not changed to this day.”

Das Boot seizoen 4 verschijnt op Sky Atlantic en streamingdienst NU in 2023. Er is nog geen bevestigde releasedatum, maar we zullen deze pagina updaten zodra we meer informatie hebben.

Das Boot seizoen 4

Das Boot is een Duitse serie geproduceerd voor Sky One en een vervolg op de gelijknamige film uit 1981. Net als de film is de serie gebaseerd op de roman Das Boot uit 1973 van de Duitse auteur Lothar-Günther Buchheim, maar met aanvullingen uit Buchheims vervolg Die Festung uit 1995. De serie zal dienen als een vervolg op de film, en gaat verder waar deze eindigde.

De serie volgt de gespannen strijd van een jonge U-bootbemanning die deelneemt aan de Slag om de Atlantische Oceaan terwijl ze wordt opgejaagd door een geobsedeerde Royal Navy Commander in een spannend kat-en-muisspel. Ze worden op een gevaarlijke missie naar het zuidelijk halfrond gestuurd onder leiding van Robert Ehrenberg (Franz Dinda) die verlossing vindt en de familiebanden waarvan hij dacht dat hij ze voor altijd kwijt was. Het drama neemt ons voor het eerst mee naar het Noord-Duitse Kiel, de belangrijkste marinebasis van het Duitse Rijk, waarbij elk historisch gebaseerd onderdeel leidt tot een epische seriefinale.

Das Boot seizoen 4 gaat over de Duitse onderzeeërbemanning terwijl de oorlog op zee tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog tot een hoogtepunt komt en intriges en geheimen zich door heel Berlijn verspreiden.

Na een gedeelde tragedie vinden de broers en zussen Klaus (Rick Okon) en Hannie Hoffmann (Rosalie Thomass) elkaar. Klaus is vanuit Portugal teruggekeerd naar het Duitse Rijk. Als onderzeebootcommandant reist hij naar Napels op een geheime missie om de loop van de oorlog te veranderen. Hannie wil de vele weeskinderen helpen die het slachtoffer zijn geworden van de oorlog en ontdekt beruchte machinaties van het nazi-rijk.

De cast bestaat uit onder meer Rick Okon, Franz Dinda, Florian Panzner, Anna Schudt, Pierre Kiwitt, Johann von Bülow, Rainer Bock, Ernst Stötzner, Wilson Gonzalez Ochsenknecht, Lara Mandoki, Stefan Murr, Marco Leonardi, Steffan Rhodri, Benjamin Dilloway, Joshua Collins, Sascha Geršak.

Filmmaker Dennis Gansel (Mechanic: Resurrection) regisseert zes afleveringen voor het vierde seizoen. Voorgaande seizoenen bevatten elk 8-10 afleveringen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...