Komt er een Godfather of Harlem seizoen 4?

MGM+ (voorheen Epix) heeft officieel de verlenging van Godfather of Harlem seizoen 4 aangekondigd met Forest Whitaker in de hoofdrol. Het misdaaddrama keert terug voor nog eens tien afleveringen, waarvan de opnames volgend jaar in New York beginnen. Whitaker zei in een verklaring:

“After such a long time away, I’m so excited to be returning to set alongside such an incredible cast, crew, and creative team, under the powerful leadership of Chris Brancato. We’re so appreciative of Michael Wright’s support at MGM+, and thrilled that Godfather of Harlem has resonated with fans around the world. We can’t wait to get to work on season four!”

In de misdaadserie zien we Oscar-winnaar Forest Whitaker als Bumpy Johnson, een beruchte gangster uit New York. Begin jaren zestig keert hij na een lange gevangenisstraf terug naar Harlem, waar inmiddels een nieuwe misdaadfamilie aan de macht is.

In seizoen 4 zet Bumpy Johnson zijn bloedige oorlog om de controle over Harlem voort tegen de maffiafamilies van New York, terwijl hij worstelt met de opkomst van een potentiële rivaal in de nieuw aangekomen zwarte gangster Frank Lucas. Na de tragische dood van Malcolm X moet Bumpy ook worstelen met de betrokkenheid van zijn dochter Elise bij de Black Panthers.Godfather of Harlem seizoen 4

Godfather for Harlem vertelt het verhaal van criminele baas Bumpy Johnson (Whitaker), die in de vroege jaren 1960 na 10 jaar gevangenisstraf terugkeerde om de wijk terug te vinden waar hij ooit heerste. Deze is nu in puin en terwijl de straten worden bestuurd door de Italiaanse menigte, neemt Bumpy het op tegen de Genovese misdaadfamilie om de controle terug te krijgen. Tijdens de brutale strijd vormt hij een alliantie met radicale predikant Malcolm X.

In seizoen drie blijft Bumpy Johnson strijden om de controle over Harlem, met andere kandidaten voor de troon, namelijk de Cubaanse maffia uit het naburige Spaanse Harlem. Door de Cubaanse maffia aan te pakken, komen Bumpy, zijn geliefden en zijn gemeenschap in het vizier van niet alleen de rivaliserende Italianen, maar ook van meedogenloze Latijnse moordenaars en, uiteindelijk, de CIA. Godfather of Harlem is een botsing van de criminele onderwereld en de burgerrechtenbeweging tijdens een van de meest tumultueuze tijden in de Amerikaanse geschiedenis.

Naast Forest Whitaker zijn er ook rollen voor Vincent D’Onofrio (Law & Order: Criminal Intent, Daredevil), Ilfenesh Hadera (She’s Gotta Have It, Billions), Lucy Fry (11.22.63, Wolf Creek), Antoinette Crowe-Legacy (WeCrashed) en Giancarlo Esposito (Breaking Bad, The Mandalorian). Andere nieuwe castleden zijn Michael Raymond-James als Joe Colombo en Jason Alan Carvell als Malcom X.

Godfather of Harlem ging op 29 september 2019 in première op Epix. De serie is een prequel op de film American Gangster uit 2007. Whitaker is uitvoerend producent naast zijn Significant Productions banner Nina Yang Bongiovi, James Acheson en Markuann Smith samen met Chris Brancato (Narcos) en Paul Eckstein, die ook dienen als schrijvers voor het ABC Signature Studios-project.

Godfather of Harlem Nederland kijken

Seizoen 1 en 2 van Godfather of Harlem zijn in Nederland te zien bij Disney Plus. Daarnaast kun je de eerste drie seizoenen streamen bij Ziggo.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...