Komt er een The Last Kingdom seizoen 6?

Komt er een The Last Kingdom seizoen 6? Netflix heeft eerder bevestigd dat The Last Kingdom terugkeert voor een vijfde, maar ook laatste seizoen. We zullen daarna geen zesde seizoen meer krijgen. Toch is het verhaal van Uhtred van Bebbanburg niet helemaal ten einde. Na het vijfde seizoen moet de speelfilm Seven Kings Must Die verschijnen. Alexander Dreymon zal wederom in de huid kruipen van Uhtred. Hoe de rest van de cast eruit ziet is nog niet bekend. Ook is er nog geen releasedatum bekend gemaakt voor de film Seven Kings Must Die.  De serie is gebaseerd op de reeks historische romans The Saxon Stories van Bernard Cornwell over de geboorte van Engeland in de negende en tiende eeuw. De eerste vier seizoenen van de serie waren gebaseerd op de eerste acht boeken, maar de productieve auteur Cornwell heeft nog eens vijf romans geschreven. Hierdoor is er genoeg materiaal over voor het team van The Last Kingdom voor het komende vijfde seizoen en eventueel daarna.

De opnames van de film beginnen volgend jaar in Boedapest. Fans speculeren al waar deze zich op zal richten, waarbij liefhebbers van Cornwells romans opmerken dat de titel zou kunnen verwijzen naar een passage uit zijn boek Death of Kings, waarin Uhtred een huiveringwekkende profetie ontvangt:

“Seven kings will die, Uhtred of Bebbanburg, seven kings and the women you love… that is your fate. And Alfred’s son will not rule and Wessex will die and the Saxon will kill what he loves and the Danes will gain everything, and all will change and all will be the same as ever it was and ever will be.”

Producent Nigel Marchant vertelde:

“There was always one more story that we wanted to tell. It’s been such a privilege to tell Uhtred’s story for five seasons. I’m so grateful to our fans. They have been immensely loyal to The Last Kingdom and thanks to their support, the team is getting together for another round.”

The Last Kingdom seizoen 6

The Last Kingdom is een serie van heldendaden en epische gevechten maar met een thematische diepte die politiek, religie, oorlogvoering, moed, liefde, loyaliteit en onze universele zoektocht naar identiteit omvat. Met een combinatie van echte historische figuren en gebeurtenissen met fictieve personages, is het een verhaal van hoe een volk hun kracht combineert onder één van de meest iconische koningen uit de geschiedenis om hun land voor zichzelf te heroveren en om een land op te bouwen die ze thuis kunnen noemen.

De reeks beslaat een periode van circa 45 jaar in de geschiedenis vanaf 866 na de aankomst van het Great Heathen Army in Groot-Brittannië, met de nadruk op het verzet van het koninkrijk Wessex tegen aanhoudende Viking-invallen in Zuid-Engeland.

The Last Kingdom is een Britse televisieserie uit 2015, gebaseerd op The Saxon Stories, een reeks van vijf boeken van Bernard Cornwell. De serie werd uitgezonden door de BBC met Netflix in co-productie. Sinds april 2018 is de serie volledig door Netflix overgenomen. In april werd onthuld dat het vijfde seizoen de laatste zou zijn.

De hoofdrollen worden gespeeld door Alexander Dreymon, Emily Cox, Eliza Butterworth, Timothy Innes, Mark Rowley, Arnas Fedaravičius, Ewan Mitchell, Millie Brady, Jeppe Beck Laursen, Adrian Schiller, Amelia Clarkson, Stefanie Martini, Eysteinn Sigurðarson, Patrick Robinson, Harry Gilby, Ewan Horrocks, Phia Saban, Ilona Chevakova, Micki Stoltt, Jaakko Ohtonen, Harry Anton, Sonya Cassidy.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...