La Brea stopt officieel met verkort seizoen 3

NBC heeft La Brea seizoen 3 aangekondigd als laatste seizoen. De officiële aankondiging van het einde van het sciencefictiondrama kwam toen het netwerk zijn plannen onthulde voor het televisieprogramma voor 2024.

Het komende derde seizoen van NBC-sci-fi-drama La Brea zal dienen als het laatste seizoen, zo maakte NBC bekend. Het verkorte seizoen 3, dat op 9 januari 2024 in première gaat, zal slechts uit zes afleveringen bestaan.

De productie van de pilot werd door de pandemie uit koers gebracht, net als veel andere shows in die tijd. Het slaagde er toch in om na een straight-to-series bestelling te krijgen en kreeg een sterke aanhang bij de première in de herfst van 2021, ook al waren de critici niet bepaald te spreken over de reeks. Dit blijkt ook uit een vreselijke score van 29% op Rotten Tomatoes.

De serie kreeg wel een snelle verlenging voor seizoen 2, dat voortbouwde op wat maker David Appelbaum had opgebouwd en een stabiel kijkerspubliek behield. Helaas werden de zaken opnieuw ingewikkeld na de verlenging van seizoen 3 dankzij de dubbele Hollywood-stakingen. Dat was de druppel die de emmer deed overlopen toen NBC ervoor koos om na de staking voor een korter seizoen te gaan en de acteurs van hun contracten te ontslaan.

Showrunner van de succesvolle sciencefictionserie David Appelbaumgaf gaf eerder in december wat informatie weg aan TV Fanatic. Hij zei:

“We have a lot of ideas for where the show could go moving forward. I’ve had ideas for Season 3 for a long time, but we’re starting to map them out. The end of Season 2 leaves us with several cliffhangers, which I do want to give away yet because there is a lot of show for people to watch.”La Brea seizoen 3

Wanneer er in Los Angeles op mysterieuze wijze een enorm zinkgat ontstaat, scheurt het een gezin in tweeën en scheidt het moeder en zoon van vader en dochter. Wanneer een deel van het gezin zich in een onverklaarbare oerwereld bevindt, samen met een ongelijksoortige groep vreemden, moeten ze werken om te overleven en het mysterie te ontrafelen van waar ze zijn en of er een weg terug naar huis is.

La Brea heeft rollen voor Natalie Zea als Claire Harris, Eoin Macken als Gavin Harris, Zyra Gorecki als Izzy Harris, Jack Martin als Josh Harris. Ook zijn er rollen voor Jon Seda, Chiké Okonkwo, Nicholas Gonzalez, Karina Logue, Veronica St. Clair, Rohan Mirchandaney, Josh McKenzie, Lily Santiago, Chloe De Los Santos.

Schrijver David Appelbaum, die ook de maker van de serie is, produceert samen met Avi Nir, Alon Shtruzman, Peter Traugott, Rachel Kaplan, Steven Lilien, Bryan Wynbrandt en Ken Woodruff. Universal Television, een divisie van Universal Studio Group, is de studio die samen met Keshet Studios produceert.

De serie verscheen in 2021 op de Amerikaanse zender NBC. Ondanks dat de kijkcijfers van de serie daalden, heeft NBC toch een tweede seizoen besteld. Dit seizoen startte eind september in de Verenigde Staten.

Wanneer verschijnt La Brea seizoen 3 ? Het verkorte seizoen gaat op 9 januari 2024 in première. In Nederland is de serie te streamen op Videoland. Wanneer het derde seizoen daar te zien zal zijn is nog niet bekend.

Afbeelding via NBC

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...

%d