La La Land wordt aangepast tot een Broadway musical

Er wordt een musical gemaakt van de bekroonde muziekfilm La La Land. De productie zal te zien zijn op Broadway.

De geliefde film La La Land, winnaar van zes Academy Awards, waaronder Best Original Score en Best Original Song, had in de hoofdrollen Ryan Gosling en Emma Stone als jazzmuzikant en een actrice die worstelde om de eindjes aan elkaar te knopen in Hollywood.

Geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle, heeft de film een ​​score van Justin Hurwitz met tekst van het schrijfduo Pasek en Paul (Dear Evan Hansen).

De musical productie zal geregisseerd dorden door Bartlett Sher (To Kill a Mockingbird, The King and I) als regisseur. Het boek is afkomstig van Pulitzer Prize-winnaar Ayad Akhtar en Matthew Decker. Marc Platt (Wicked) zal de show produceren en zei :

“I’m thrilled to reunite with Lionsgate and the incredible team behind La La Land to adapt the movie for the Broadway stage, the next exciting chapter in its evolution…We’ve assembled a world-class team to create a musical that will delight La La Land’s millions of current fans and introduce the property to a whole new audience.”

De acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. Ook de datum van de première is nog niet gemeld.

La La Land musical

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

De film La La Land ging op 31 augustus in première op het filmfestival van Venetië. De film behaalde een recordaantal Oscarnominaties. In totaal ontving de film 14 nominaties, waarvan er zes Oscars werden gewonnen.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...