Les Misérables keert vanaf 14 maart 2024 geremastered terug naar de Nederlandse bioscoop

Vanaf 14 maart 2024 is de met meerdere Oscars® bekroonde film Les Misérables opnieuw te zien in de Nederlandse bioscopen. De film is speciaal geremastered volgens de hoogwaardige Dolby Cinema-standaard met een overweldigende Dolby Atmos-geluidsmix en de sublieme beeldkwaliteit van Dolby Vision. Zo schitterend zag en hoorde je Tom Hooper’s meeslepende en spectaculaire interpretatie van Victor Hugo’s epische vertelling nog nooit.

Toen Les Misérables oorspronkelijk werd uitgebracht in 2012, bestormde het de wereldwijde kassa en werd een van de meest succesvolle muzikale bewerkingen aller tijden, won 3 Academy Awards, waaronder die voor beste vrouwelijke bijrol voor Anne Hathaway voor haar vertolking van Fantine, Best Achievement in Sound Mixing en Beste prestatie in make-up en haarstyling.Regisseur Tom Hooper en Cameron Mackintosh zeiden:

“It’s hard to believe that it is already over 10 years since our musical film of LES MISÉRABLES opened to become one of the most successful movie adaptations of a stage musical of all time. We are delighted that to mark the occasion, Universal Pictures is re-releasing a re-mastered version of the film, with a major remix of tracks in Dolby Atmos and a remaster of the entire picture in Dolby Vision; coming to select cinemas.”

Les Misérables film in 2024 terug in de Nederlandse bioscoop

Les Misérables is gebaseerd op het boek van Victor Hugo en speelt zich af in het 19e eeuwse Frankrijk en vertelt het verhaal van ex-gevangene Jean Valjean (Hugh Jackman). Valjean wordt tientallen jaren achtervolgd door de meedogenloze agent Javert (Russell Crowe) na zijn voorwaardelijke vrijlating. Het leven van Valjean verandert voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette (Amanda Seyfried), de dochter van de alleenstaande moeder Fantine (Anne Hathaway).

Les Misérables is de verfilming van de succesvolle musical die wereldwijd al door meer dan 60 miljoen mensen is gezien. De film is geregisseerd door Tom Hooper op basis van een scenario door William Nicholson, Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg en Herbert Kretzmer. Hoofdrollen zijn er voor Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks, Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen.

Vanaf 14 maart kunnen Nederlandse fans genieten van de geremasterde versie van Boublil en Schönbergs legendarische musical die nog steeds records doet sneuvelen en volle zalen trekt. In Nederland en België was vorig jaar de derde incarnatie van de theatermusical een groot commercieel en artistiek succes en in Londens fameuze West End stevent de musical af op een 40-jarig jubileum: het bewijs dat Victor Hugo met zijn vertelling een tijdloze klassieker schreef.

Waneer kun je de film Les Misérables in 2024 in de bioscoop bekijken?

De film Les Misérables zal later vanaf 14 maart 2024 terugkeren in Nederland in de bioscoop. Ook in Dolby Cinema.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...