Komt er een Dune Part 3?

Komt er een Dune Part 3? Tijdens een gesprek met The Hollywood Reporter werd Dune regisseur Denis Villeneuve gevraagd of hij wacht tot de cast van Dune wat ouder wordt voordat de derde film in de serie wordt opgenomen. De regisseur legde uit dat het meer gaat om een ​​pauze nemen en het juiste scenario hebben, hoewel hij ook vier projecten op tafel heeft. Van die vier is er één ‘geheim’ en enigszins tijdgevoelig. Hij zei:

“I have four projects on the table, currently. One of them is a secret project that I cannot talk about right now, but that needs to see the light of day quite quickly. So it would be a good idea to do something in between projects, before tackling Dune Messiah and Cleopatra. All these projects are still being written, so we’ll see where they go, but I have no control over that.”

Eerder heeft de regisseur zijn interesse al uitgesproken voor een derde film in de reeks, een film gebaseerd op Frank Herberts vervolgroman Dune Messiah. Hij zei:

“If I succeed in making a trilogy, that would be the dream. I will say, there are words on paper [for a third film].”

Hij zei verder:

“Dune Messiah” is “being written right now. The screenplay is almost finished but it is not finished. It will take a little time…There’s a dream of making a third movie…it would make absolute sense to me.”

Dune Part 3

Dune: Part Two is de meest recente film van Villeneuve, die hij regisseerde op basis van een scenario dat hij samen met Jon Spaihts schreef.

In Dune: Part Two gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans, terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

Denis Villeneuve heeft de film geregisseerd naar een scenario dat hij met Jon Spaihts geschreven heeft en dat gebaseerd is op het boek van Herbert. De film is geproduceerd door Mary Parent, Cale Boyter, Villeneuve, Tanya Lapointe en Patrick McCormick. De uitvoerend producenten zijn Josh Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt en Kim Herbert, met Kevin J. Anderson als creatief adviseur.

De terugkerende cast bestaat uit Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, Javier Bardem, Josh Brolin en Stephen McKinley Henderson. Nieuwe rollen zijn er voor Christopher Walken als keizer Shaddam IV, Florence Pugh als prinses Irulan, Austin Butler als Feyd-Rautha, Léa Seydoux als Lady Margot en Souheila Yacoub als Shishakli.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...