Live action The Little Mermaid vanaf mei 2023 in de Nederlandse bioscoop

Walt Disney Studios heeft de nieuwe trailer en poster vrijgegeven voor de live action adaptatie The Little Mermaid. Deze kun je hieronder bekijken. Disney’s The Little Mermaid is vanaf 24 mei 2023 te zien in de Nederlandse bioscoop.

The Little Mermaid 2023

The Little Mermaid 2023 in Nederlandse bioscoop

The Little Mermaid is het geliefde verhaal van Ariel, een mooie en pittige jonge zeemeermin met een honger naar avontuur. De jongste van de dochters van koning Triton, en de meest uitdagende, Ariel verlangt ernaar meer te weten te komen over de wereld boven de zee, en tijdens een bezoek aan de oppervlakte valt ze voor de onstuimige prins Eric. Hoewel het zeemeerminnen verboden is om met mensen om te gaan, moet Ariel haar hart volgen. Ze sluit een deal met de kwaadaardige zeeheks Ursula, die haar de kans geeft om het leven op het land te ervaren, maar uiteindelijk haar leven – en haar vaders kroon – in gevaar brengt.

The Little Mermaid heeft een hoofdrol voor Halle Bailey als Ariel. De rol van prins Eric wordt gespeeld door Jonah Hauer-King. Daarnaast zijn er rollen voor Jacob Tremblay als Botje, Daveed Diggs als Sebastian de krab en Awkwafina als Scuttle. Melissa McCarthy speelt de rol van Ursula en Javier Bardem de rol van Koning Triton.

De film is geregisseerd door Robb Marshall op basis van een scenario geschreven door David Magee en Jane Goldman, en een verhaal van Magee, Marshall en John DeLuca. De film is gebaseerd op de animatiefilm uit 1989.  Het wordt geproduceerd door Marshall, DeLuca, Marc Platt en Lin-Manuel Miranda, van wie de laatste als tekstschrijver samen nieuwe nummers schreef voor de remake. Alan Menken keert terug als componist voor zowel de partituur als de liedjes.

Disney’s The Little Mermaid draait vanaf 24 mei 2023 in Nederland in de bioscoop.

Afbeelding via Disney

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...