Musical Les Misérables vanaf 18 februari 2023 terug in Nederland

De legende is terug! De musical Les Misérables zal vanaf 18 februari 2023 weer te zien zijn in Nederland. Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

De show wordt geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment in samenwerking met Erwin van Lambaart als speciaal adviseur, en zal een tour maken langs een aantal grote Nederlandse theaters. Koop je kaarten hier!

Les Misérables musical 2023 in Nederland

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobsedeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Van 1991 tot 1992 werd Les Misérables voor de eerste keer opgevoerd in Nederland in het Amsterdamse Carré en in het nieuwe Circustheater in Scheveningen. Vanaf 2008 werd de musical voor de tweede keer in Nederland opgevoerd, met een nieuwe generatie musicalacteurs. Voor deze versie zijn nieuwe arrangementen gebruikt die gemaakt zijn door Stephen Metcalfe. De musical wordt in 2023 voor de derde keer opgevoerd in Nederland.

De Nederlandse cast van Les Misérables 2023 bestaat uit namen als Milan van Waardenburg als Jean Valjean, René van Kooten als Alternate Jean Valjean, Freek Bartels als Javert, Yannick Plugers als Thénardier, Michael Muyderman als Marius, Channah Hewitt als Fantine, Vajèn van den Bosch als Éponine, Ellen Pieters als Madame Thénardier, Mark Roy Luykx als Enjolras, Sem Gerritsma als Cosette.

Les Misérables musical

Les Misérables, Les Mis of Les Miz is een musical uit 1985 die is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862. In 1980 werd de roman door Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil bewerkt tot een Franse musical. Vijf jaar later werd een Engelse vertaling gemaakt en in 1991 vertaalde Seth Gaaikema de musical in het Nederlands. In 2019 vierde de musical zijn 35e verjaardag en werd het de langstlopende West End-musical in de wereld. De musical loopt nog steeds in het West End in Londen.

Bekende nummers van deze musical, die een Tony Award voor beste musical won, zijn: “I Dreamed a Dream”, “One Day More”, “A Heart Full of Love”, “Stars”, “Bring Him Home”, “Do You Hear the People Sing?”, “Master of the House” en “On My Own”.

Waar is Les Misérables musical 2023 te zien?

De musical Les Misérables gaat op 5 maart 2023 in première in Koninklijk Theater Carré. Naast de voorstellingen in maart en juli in Amsterdam, zal de musical ook te zien zijn in Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Breda, Eindhoven, Groningen, Apeldoorn en Almere. Voor de gehele speellijst en kaarten kijk je hier.

Afbeelding via De Graaf & Cornelissen Entertainment

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...