Musical Mamma Mia! keert in 2023 terug in Nederland

De Graaf & Cornelissen Entertainment brengt in 2023 de ABBA musical Mamma Mia naar Nederland in een vernieuwde versie.

Soraya Gerrits zal de rol van Sophie gaan spelen. Brigitte Heitzer is Donna en René van Kooten is Sam. Op 29 maart wordt bij de presentatie in het DeLaMar de voltallige cast bekend gemaakt.

MAMMA MIA! is vanaf september in meer dan 20 theaters te zien. Première is op 10 september in DeLaMar Amsterdam. Boek je tickets via www.degraafencornelissen.nl!

Er zal er een nieuwe vertaling komen en een spectaculaire vormgeving. De regie zal in handen zijn van Martin Michel, die recentelijk Kinky Boots en de award-winnende Rocky Horror Show regisseerde.

Mamma Mia musical 2023 in Nederland

Sophie staat op het punt om te trouwen en heeft de wens om, op het zonnige Griekse eiland, door haar vader te worden weggegeven. Maar wie is haar vader?! Haar vrijgevochten moeder Donna wordt door de zoektocht van Sophie plotseling geconfronteerd met haar turbulente verleden en drie voormalige liefdes…

Mama Mia! is een jukebox-musical geschreven door de Britse toneelschrijver Catherine Johnson, gebaseerd op liedjes die zijn opgenomen door de Zweedse groep ABBA en gecomponeerd door Benny Andersson en Björn Ulvaeus, leden van de band. De titel van de musical is ontleend aan de hit “Mamma Mia” uit 1975. Ulvaeus en Andersson, die de originele muziek voor ABBA componeerden, waren vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de show.

De musical bevat hits als “Super Trouper”, “Lay All Your Love on Me”, “Dancing Queen”, “Knowing Me, Knowing You”, “Take a Chance on Me”, “Thank You for the Music”, “Money, Money, Money”, “The Winner Takes It All”, “Voulez-Vous”, “SOS” en “Mamma Mia”. Een verfilming met Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Stellan Skarsgård en Julie Walters werd uitgebracht in 2008. De film was een succes en kreeg ook een vervolg, Mamma Mia! Here We Go Again.

Mamma Mia musical 2023 cast

Mamma Mia!, een feest met de grootste hits van ABBA en een verhaal vol romantiek, nostalgie en vooral heerlijke humor. Met in de hoofdrol Soraya Gerrits als Sophie, Brigitte Heitzer als Donna en en René van Kooten als Sam. De rest van de cast van Mamma Mia! 2023 zal op een later tijdstip worden bekendgemaakt.

Mamma Mia musical 2023 speellijst

Mamma Mia! is een musical die is gecreëerd is rond een selectie van de grootse hits van de popgroep ABBA. Wereldwijd werd de musical door meer dan 60 miljoen bezoekers gezien. Mamma Mia! is al drie keer eerder in Nederland opgevoerd, met 2019 als laatste keer.

Vanaf september 2023 zal deze vernieuwde versie te zien zijn in meer dan 20 Nederlandse theaters. De landelijke première is op 10 september 2023 in DeLaMar in Amsterdam, waar de musical vijf weken te zien zal zijn. Koop je tickets voor de musical Mamma Mia 2023 hier.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...