Musical Piaf in oktober 2023 in première

Suzan Seegers is vanaf oktober 2023 te zien als Edith Piaf in de nieuwe Nederlandse musical Piaf.

Édith Piaf was een van de grote Franse chansonnières uit de 20e eeuw. Met liedjes als ‘Non je ne regrette rien’ en ‘La vie en rose’ drukte ze haar stempel op het Franse muzieklandschap. 60 jaar naar haar overlijden presenteert De Theater BV Piaf, een musical over het leven en de dood van de zangeres.

Het verhaal start als Piaf net is overleden. Ze is erg in de war, want ze wilde sterven in Parijs, en zeker niet in een of ander gehucht. Net na haar overlijden komt de zangeres vier karakters tegen: De Engel, De Duivel, De Nar en De Dood.

Piaf musical 2023 

Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wou. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas overleden komt de verwarde Piaf vier karakters tegen. De Engel. De Duivel. De Nar. En de Dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. De tocht is een lange. Bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

Suzan Seegers speelde Cosette in Les Misérables, Eliza Doolittle in My Fair Lady en Katrien in Dagboek van een Herdershond. Haar grote doorbraak maakte ze tijdens haar deelname aan Op zoek naar Evita. Voor haar rol als Kleine Eefje in Urinetown won ze een John Kraaijkamp Musical Award.

De regie is in handen van Martin Michel en het script is geschreven door Allard Blom.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...