Netflix serie Anthracite vanaf 10 april te zien

De zesdelige miniserie Anthracite is vanaf 10 april te streamen op Netflix. De reeks is gebaseerd op een gebeurtenis uit 1994 toen 25 leden van de sekte van de Orde van de Zonnetempel zelfmoord pleegden in de Franse Alpen. De serie speelt zich dertig jaar later af. Bekijk hieronder de trailer.

In 1994 haalt de massale zelfmoord van een sekte in een klein dorpje in de Alpen de krantenkoppen… Dertig jaar later richt de moord op een vrouw die werd gedood volgens de rituelen van deze vreemde gemeenschap een ravage aan in het delicate evenwicht dat door de bewoners is hersteld.

Anthracite Netflix serie

In 1994 haalde de collectieve zelfmoord van een sekte gevestigd in een klein dorpje in de Alpen de krantenkoppen. Dertig jaar later zet de moord op een vrouw, vermoord volgens de rituelen van de vreemde gemeenschap, de balans in vuur en vlam. De ideale zondebok, Jaro Gatsi, een jonge delinquent die naar de bergen kwam om zijn leven weer op de rails te krijgen, wordt al snel beschuldigd van de moord. Vastbesloten om zijn onschuld te bewijzen, krijgt hij onverwachte hulp van Ida, een excentrieke nerd die op zoek is naar haar vermiste vader… Ze zullen snel begrijpen dat hun betrokkenheid bij deze affaire niet toevallig is.

In de hoofdrollen zien we Clément Penohat, Noémie Schmidt, Camille Lou, Nicolas Godart, Raphaël Ferret, Jean-Marc Barr, Stefano Cassetti, Kad Merad.

Fanny Robert is de maker en schrijver (samen met Maxime Berthemy) van deze serie.

Anthracite is vanaf 10 april te streamen op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter