Ocean’s Eleven prequel krijgt startdatum voor de opnames

Volgens de Film & Television Industry Alliance zal de productie van de aanstaande titelloze Ocean’s Eleven prequel van Warner Bros., met Margot Robbie en Ryan Gosling in de hoofdrollen, op 6 maart van start gaan. De pagina vermeldt ook dat het project een remake is van de originele film Ocean’s 11 uit 1960.

De titelloze prequel van Ocean’s Eleven wordt geregisseerd door Jay Roach op basis van een scenario geschreven door Carrie Solomon. Het project wordt geproduceerd door Gary Ross, Josey McNamara, Michelle Graham, Tom Ackerley en Olivia Milch.

Tot nu toe zijn Robbie en Gosling de enige twee bevestigde castleden van de nieuwste komedie, die zich zal afspelen in het Europa van de jaren zestig. Dit markeert de laatste samenwerking van de twee acteurs sinds de langverwachte live-action Barbie-film van Greta Gerwig, die later dit jaar in de bioscopen zal verschijnen.

Ocean’s Eleven prequel

The Ocean’s-serie is een overvalfilms trilogie die is bewerkt, geregisseerd en geproduceerd door Steven Soderbergh. De originele drie films zijn geschreven door Ted Griffin en George Nolfi, samen met Brian Koppelman en David Levien, voor elke respectievelijke film. De trilogie, die van 2001 tot 2007 werd uitgebracht, wordt vaak aangehaald als bepalend voor het genre en leidt tot een toename en commercialisering van overvalfilms.

Gebaseerd op de Rat Pack-film Ocean’s 11 uit 1960, kreeg de serie gemengd tot positieve kritieken en aanzienlijk commercieel succes. Met een gezamenlijke brutowinst van 1,17 miljard dollar wereldwijd. De eerste film Ocean’s Eleven (2001) had een ensemble-cast bestaande uit George Clooney als Danny Ocean, Matt Damon als Linus Caldwell en Brad Pitt als Rusty Ryan. Een lange lijst van ondersteunende castleden onderhoudt de trilogie. Het eerste vervolg, Ocean’s Twelve, werd uitgebracht in 2004 en de laatste film, Ocean’s Thirteen, volgde in 2007.

Naast de drie films Soderbergh kreeg de franchise ook een spin-off in de vorm van Ocean’s 8. De film werd geregisseerd door Gary Ross en volgt voornamelijk een nieuwe groep personages die een verfijnde overval uitvoeren. De cast van de door vrouwen geleide spin-off bestaat uit Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...