On The Roam met Jason Momoa vanaf 18 januari op HBO Max

De Max Original documentaireserie On The Roam, met Jason Momoa, gaat op donderdag 18 januari met twee afleveringen in première op HBO Max. Er verschijnen wekelijks twee nieuwe afleveringen van het achtdelige seizoen in de aanloop naar de seizoensfinale op 8 februari.

On The Roam

Jason Momoa is een roamer. De acteur (o.a. Aquaman, Game of Thrones) houdt ervan om rond te trekken en mensen te ontmoeten met een speciale passie in het leven die hij zelf ook heeft. En dan vooral op het gebied van muziek, film, fotografie, auto’s en zijn allergrootste liefde: vintage motoren. Hij laat zich inspireren en inspireert op zijn beurt weer anderen in het maken van enkele bijzondere items, zoals remakes van een zeldzame Harley uit de jaren dertig en een originele Gibson.

In de eerste aflevering van de achtdelige serie reist hij langs mannen die een bijzondere en hechte community vormen: liefhebbers van vintage motoren. Het is een passie die hij deelt met deze groep van bouwers en verzamelaars. Hij heeft altijd een grote voorliefde gehad voor motoren uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw, toen vooral de Harley-Davidsons furore maakten op de racecircuits en tijdens de populaire hill climbs – een sport om zo hard mogelijk tegen een zandberg op te rijden.

De zeldzame motoren die nog over zijn uit die tijd, staan veilig opgeslagen in musea of in collecties van verzamelaars en dat is een doorn in het oog van Momoa. Het liefst zou hij erop rijden om het honderd jaar oude gevoel te krijgen dat de rijders van toen hadden. “Ik wil deze motoren zien ronken. Ik wil op ze rijden, zoals ze bedoeld zijn om op te rijden.”

Lumineus en krankzinnig idee

Om dat doel waarheid te maken, heeft hij een even lumineus als krankzinnig idee: een origineel collector’s item opkopen, demonteren en elk onderdeel kopiëren om er een nieuwe ‘oude’ motor van te maken. Via zijn netwerk van motorfanaten weet hij een verkoper te vinden die bereid is om diens zeldzame DAH uit de jaren dertig te verkopen. Bevriende monteurs halen hem stuk voor stuk uit elkaar en laten de onderdelen scannen met een 3D-scanner om zo drie identieke DAH’s na te bouwen.

Het is een tijdrovend en kostbaar project, maar als na zestien maanden de gekloonde motoren klaar zijn, weet Jason niet wat hij ziet. Nu is hij eindelijk in staat om samen met zijn motorvrienden een echt hill climb te doen alsof het 1930 is. Het is een emotioneel slotstuk van een bijzondere reis door de historie van het motorracen. En er komen nog meer bijzondere reizen van deze reislustige roamer.

On The Roam is gemaakt door Jason Momoa, co-geregisseerd en uitvoerend geproduceerd door Jason Momoa en Brian Mendoza. Uitvoerend producent zijn Kyle Wheeler. Producent is Jason Mendoza.

On The Roam is tevens vanaf 18 januari te streamen op discovery+.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...