Oorlogsfilm Narvik vanaf 23 januari op Netflix

De nieuwe oorlogsfilm Narvik verschijnt in Nederland op 23 januari 2023 op Netflix. De film is ook bekend onder de titel Kampen om Narvik – Hitlers første nederlag. Tijdens het gevecht in WO II dat voor Hitler zijn eerste nederlaag zou betekenen, keert een Noorse soldaat terug naar huis en ontdekt een schokkende waarheid over zijn vrouw. Bekijk hieronder een trailer.

Narvik op Netflix 

April 1940. De ogen van de wereld zijn gericht op Narvik, een klein stadje in het noorden van Noorwegen aan de Atlantische Oceaan. Hier eindigt de IJzerertsspoorlijn uit het noorden van Zweden, waar het meest zuivere ijzererts ter wereld wordt gedolven. Het ijzererts wordt vervolgens via Narvik verscheept. Hitler heeft zijn oog laten vallen op het ijzererts om zijn oorlogsmachine te kunnen laten draaien. De geallieerden is er alles aan gelegen om dit te voorkomen. Door twee maanden van felle winteroorlog wordt Hitler hier uiteindelijk zijn eerste nederlaag toegebracht.

De hoofdrollen worden gespeeld door Kristine Hartgen, Carl Martin Eggesbø, Christoph Gelfert Mathiesen.

De regie was in handen van Erik Skjoldbjærg, die bekend is van Occupied.

Afbeelding via Netflix

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter