Oscar winnaar Alan Arkin overleden op 89 jarige leeftijd

Oscar-winnende acteur Alan Arkin is op 89-jarige leeftijd overleden. De veelgeprezen acteur had een carrière van tientallen jaren, waaronder rollen in Little Miss Sunshine, The Heart Is A Lonely Hunter en The Kominsky Method.

Alan Arkin overleden

Zijn zonen Adam, Matthew en Anthony bevestigden in een gezamenlijke verklaring dat hij op 29 juni in zijn huis in Californië is overleden.

“Our father was a uniquely talented force of nature, both as an artist and a man. A loving husband, father, grand, and great grandfather, he was adored and will be deeply missed.”

Arkin begon zijn carrière op het podium en verscheen in toneelstukken als Enter Laughing waarvoor hij een Tony Award won. Zijn filmrollen begonnen halverwege de jaren zestig dankzij films als The Russians Are Coming, The Russians Are Coming, The Heart Is a Lonely Hunter, Popi en Catch-22.

Andere geliefde films waarin Arkin tijdens zijn lange carrière op het scherm verscheen, zijn klassiekers als Edward Scissorhands, Glengarry Glen Ross, Grosse Point Blank, Get Smart en Argo. Velen zullen zich hem vooral herinneren als de grofgebekte opa Edwin Hoover in Little Miss Sunshine uit 2006, waarvoor hij een Academy Award won.

Arkin was ook geen onbekende op het kleine scherm en speelde in shows als The Pentagon Papers, BoJack Horseman en The Kominsky Method.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter