Oscarnominatie en 100.000 bezoekers voor de film CLOSE van Lukas Dhont

Close, de tweede film van regisseur Lukas Dhont overtreft officieel zijn debuutfilm en eerdere arthouse-succes Girl (2018), met 100.000 bezoekers in de Nederlandse bioscopen én een Oscarnominatie.

Na vele lovende recensies, volle zalen en staande ovaties komt de nominatie voor ‘Beste Internationale Speelfilm’ bijna gelijktijdig met de imposante mijlpaal van 100.000 bezoekers. De Nederlandse coproductie breekt ook in België alle records en Dhont lijkt zich met Close officieel bewezen te hebben als filmtalent met een herkenbare eigen stijl.

Close werd uitgebracht door Lumière en is nog steeds te zien in bioscopen door het hele land.

CLOSE film 

CLOSE film 

Leo en Remi, 13, zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Lukas Dhont maakt met Close een tedere en hartverscheurende film over vriendschap en verantwoordelijkheid.

De film is geregisseerd door Lukas Dhont. De cast bestaat uit namen als Émilie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele, Léa Drucker.

Afbeelding via Lumière

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter