Prequelserie Dexter: Original Sin binnenkort te zien op SkyShowtime Nederland

SkyShowtime Nederland heeft bevestigd dat de nieuwe originele dramaserie Dexter: Original Sin, de langverwachte prequel van de serie Dexter, op het platform te zien zal zijn. De gloednieuwe tiendelige thrillerserie volgt Amerika’s favoriete seriemoordenaar… in opleiding. De serie speelt zich af 15 jaar voordat kijkers voor het eerst kennismaakten met Dexter in de gelijknamige populaire serie.

De cast van de serie Dexter: Original Sin (voormalige titel Dexter: Origins) is ook bekend. Patrick Gibson (Shadow and Bone) speelt de hoofdrol als Dexter Morgan. Golden Globe-winnaar Christian Slater (Mr. Robot) speelt Harry Morgan, Dexters adoptievader en rechercheur moordzaken, en Molly Brown (Senior Year) speelt Dexters jongere zus, Debra Morgan. Patrick Dempsey zal te zien zijn in een vaste rol als Aaron Spencer, hoofd moordzaken bij de Miami Metro Police Department, die al tientallen jaren een goede relatie heeft met Harry Morgan (Slater). Sarah Michelle Gellar voegt zich bij de cast en heeft een speciale gastrol als Tanya Martin, de CSI-chef bij de Miami Metro Police Department en Dexter Morgan’s nieuwe baas. De voor een Emmy genomineerde Clyde Phillips (Dexter, Nurse Jackie) keert terug als showrunner en uitvoerend producent.

Dexter is een Amerikaanse televisieserie uit 2006, uitgezonden op Showtime en gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay. In 2021 verscheen, acht jaar na het einde van de originele reeks, ook nog een negende seizoen met de subtitel New Blood.

De serie volgt het leven van de forensisch onderzoeker Dexter Morgan (Michael C. Hall), werkzaam als bloedspatpatroononderzoeker bij de politie in Miami. Dexter is daarnaast een seriemoordenaar. Om deze afwijking toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het “verdienen”. Dexter is voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven.

Dexter: Original Sin

Dexter: Original Sin speelt zich af in het Miami van 1991 en volgt Dexter (Gibson) die zich als student langzaamaan ontwikkelt tot een meedogenloze seriemoordenaar. Wanneer hij zijn bloeddorstige impulsen niet langer kan ontkennen, moet Dexter leren zijn innerlijke duisternis onder controle te krijgen. Op advies van zijn adoptievader, Harry (Slater), stemt Dexter ermee in alleen mensen te doden die het verdienen om uit de samenleving te worden geëlimineerd, en dat zonder gepakt te worden. Dit blijkt een behoorlijke uitdaging te zijn voor de jonge Dexter wanneer hij aan een forensische stage begint bij het Miami Metro Police Department.

De nieuwe serie heeft hoofdrollen voor Christian Slater, Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu en Reno Wilson.

Daarnaast zijn ook Emmy- en Golden Globe-genomineerde Patrick Dempsey en Sarah Michelle Gellar toegevoegd aan de cast.

De serie Dexter is te zien op Netflix.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...