Richard M. Sherman overleden : componist van Mary Poppins en It’s a Small World

Richard M. Sherman, tweevoudig Oscarwinnaar die samenwerkte met broer Robert B. Sherman aan de nummers voor Mary Poppins, Chitty Chitty Bang Bang en het Disneyland-nummer ‘It’s a Small World (After All)’, is overleden vanwege ouderdomsziekte. Hij werd 95. De gebroeders Sherman werkten als inhouse songwriters voor de Disney studio, nadat hun nummer ‘Tall Paul’ uit 1958 een hit was voor Mouseketeer Annette Funicello.

Richard M. Sherman overleden

Begin jaren zestig schreven ze deuntjes voor de Disney-films The Parent Trap, In Search of the Castaways en Summer Magic, evenals liedjes voor The Absent-Minded Professor en Moon Pilot. De Shermans schreven ook voor de animatiefilm Sword in the Stone (1963), wat een grote hit werd, maar hun carrière schoot het jaar daarop echt omhoog. Hun nummer ‘Small World’ debuteerde op de Wereldtentoonstelling van New York, tijdens een boottocht langs audio-animatronische poppen die voortdurend het lied zongen. Na de Wereldtentoonstelling verhuisde de attractie naar Disney-themaparken.

In 1964 schreven de Shermans de liedjes voor Mary Poppins, wat hun grootste succes was. De broers wonnen Oscars voor de muziekscore en voor het nummer ‘Chim Chim Cher-ee’. De partituur bevat ook ‘Supercalifragilisticexpialidocious’, ‘A Spoonful of Sugar’ en ‘Feed the Birds’.  Daarna bleven ze materiaal voor de studio leveren, waaronder de musicals The One and Only Authentic Original Family Band (1967) en Bedknobs and Broomsticks (1971). ) en af ​​en toe animatiefilms, met name The Jungle Book uit 1967 (waaronder ‘I Wanna Be Like You’).

Een Mary Poppins musical verscheen in 2004 in West End en twee jaar later op Broadway. Het bevatte de liedjes van de Shermans uit de film, plus toegevoegde liedjes van anderen. P.L. Travers, auteur van de originele Mary Poppins boeken, zou zo ongelukkig zijn met de Disney-film dat ze tegen de musical producer Cameron Mackintosh zei dat geen enkele Amerikaan aan de toneelversie zou mogen werken. De gespannen relatie tussen Disney en Travers werd vastgelegd in de Disney-film Saving Mr. Banks uit 2013, waarin Jason Schwartzman Richard speelde en B.J. Novak Robert speelde. Robert Sherman was in 2012 overleden, maar Richard was een enthousiaste campagnevoerder voor de film. In totaal verdienden de broers negen Oscars (zeven van 1968 tot en met 1978) plus vier Grammy Award-nominaties (en twee overwinningen) en 23 gouden en platina-albums. In 2008 ontvingen ze van president George W. Bush de National Medal of Arts in het Witte Huis. In mei 2009 bracht Disney de documentaire The Boys: The Sherman Brothers’ Story uit en later dat jaar bracht het bedrijf The Sherman Brothers Songbook uit, een set van twee cd’s met 42 jaar aan liedjes voor de studio. Recentelijk verscheen Richard Sherman in de korte animatiefilm Once Upon a Studio, de korte animatiefilm die 100 jaar verhalen en magie viert.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films, series en andere entertainment!

Facebook Instagram Twitter