Rocky en Predator acteur Carl Weathers overleden

Hollywood heeft een iconische acteur verloren, nu Rocky en Predator ster Carl Weathers op 76-jarige leeftijd is overleden. Recent speelde hij nog in The Mandalorian.

De familie van Weathers heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt aangekondigd dat hij op donderdag 1 februari in zijn slaap is overleden – minder dan een maand na zijn 76e verjaardag.

“We are deeply saddened to announce the passing of Carl Weathers. He died peacefully in his sleep on Thursday, February 1st, 2024. … Carl was an exceptional human being who lived an extraordinary life. Through his contributions to film, television, the arts and sports, he has left an indelible mark and is recognized worldwide and across generations. He was a beloved brother, father, grandfather, partner, and friend.”

Carl Weathers overleden

Weathers werd op 14 januari 1948 geboren in New Orleans en was een begenadigd sporter, die onder meer aan boksen, American football, worstelen en gymnastiek deed. In zijn tijd als jonge footballspeler aan de San Diego State University behaalde Weathers een graad in theaterkunsten. Hij speelde nog acht wedstrijden in de NFL, de hoogste divisie in het American football, voordat hij zich in de jaren zeventig volledig op het acteren toelegde.

Vervolgens had hij een uitgebreide carrière die begon in het begin van de jaren zeventig. Door de jaren heen waren enkele van de meest iconische optredens van Weathers te zien in films als Predator, de Rocky-serie en Happy Gilmore. Bovendien had de acteur gedenkwaardige rollen in televisieseries als Chicago Justice, Arrested Development en The Mandalorian. Naast het personage Greef Karga regisseerde hij ook twee afleveringen van The Mandalorian.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op Facebook, Instagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...