S.W.A.T. seizoen 8 officieel aangekondigd

Volgens Deadline heeft CBS officieel S.W.A.T. seizoen 8 aangekondigd, met in de hoofdrol Shemar Moore. Dit is de tweede keer dat de langlopende reeks van annulering werd gered. CBS-directeur Amy Reisenbach zei in een verklaring:

“Here at CBS, we always ‘stay liquid’ and love a good dramatic twist, especially when it leads to an eighth season of S.W.A.T. The show continues to resonate with viewers thanks to our talented cast led by Shemar Moore and our amazing writers and producers who keep the show relevant and action-packed. We’re very pleased to renew it again and incredibly grateful to our partners at SONY, CBS Studios and Shemar for working so closely with us to bring it back for next season.”

Bijna een jaar geleden besloot het netwerk S.W.A.T. na zes seizoenen te annuleren. Een paar dagen later kwam CBS echter terug op deze beslissing en verlengde de show voor een zevende en laatste seizoen, dat naar verwachting op 17 mei zal eindigen.

De verrassende verlenging, die volgens bronnen de afgelopen dagen vrij snel is doorgevoerd, komt ook terwijl S.W.A.T de productie aan het zevende seizoen afrondt. Volgens bronnen is de finale, welke nog steeds wordt opgenomen, geschreven als een bevredigende seriefinale, maar vormt deze ook een perfecte setting voor een nieuw seizoen, dus er worden geen last-minute scriptwijzigingen aangebracht in het licht van de verlenging.

Sony TV was vorig jaar niet bereid om S.W.A.T. te verlengen tegen een vast licentiebedrag. CBS verhoogde uiteindelijk de licentievergoeding, maar verlaagde de omvang van de bestelling, wat ertoe leidde dat Sony weg stapte en CBS de show annuleerde voordat de twee partijen teruggingen en de zaken uitwerkten voor een zevende en laatste seizoen van 13 afleveringen.

Het is onduidelijk of Sony TV dit jaar heeft ingestemd met een lagere licentievergoeding of dat deze gelijk is gebleven, maar de terugkeer naar een bestelling van 22 afleveringen, vergeleken met 13 afleveringen dit seizoen, hielp de deal rond te krijgen, aangezien het grote seizoen zorgt voor een betere afschrijving van de kosten.

S.W.A.T. seizoen 8

In S.W.A.T. speelt Shemar Moore de rol van ex-marinier Daniel ‘Hondo’ Harrelson, een in Los Angeles geboren en getogen S.W.A.T.-sergeant die net de leiding heeft gekregen over een gespecialiseerde eenheid dat de laatste halt moet toeroepen voor de politie. Hondo wordt heen en weer getrokken tussen zijn loyaliteit aan de stad waar hij opgroeide en zijn plicht ten opzicht van zijn collega-politieagenten, maar hij heeft alles in zich om een prima leider en een brug te zijn tussen die twee werelden.

De hoofdrollen worden gespeeld door Shemar Moore, Stephanie Sigman, Alex Russell, Lina Esco, Kenny Johnson, Peter Onorati, Jay Harrington, David Lim, Patrick St. Esprit, Amy Farrington.

S.W.A.T. is een actiedrama serie, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit 1975, bedacht door Robert Hamner en ontwikkeld door Rick Husky. De serie is ontwikkeld door Aaron Rahsaan Thomas en Shawn Ryan en ging in première op CBS op 2 november 2017. De serie wordt geproduceerd door Original Film, CBS Studios en Sony Pictures Television. De serie bestaat in een gedeeld universum met The Shield, dat ook is gemaakt door Ryan.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...