Speelgoedwinkel Back to the Toys is failliet

Speelgoedwinkel Back to the Toys is failliet en permanent gesloten. Back To The Toys verkocht Funko Pops in winkels in Breda en Utrecht en via de webshop. Daarnaast kon je daar ook terecht voor al je collectibles & memorabilia of beelden & replica’s van films of series. Voor de verzamelaars een teleurstelling. Met name voor de verzamelaars die al hadden aanbetaald, maar de pop(pen) nog niet hadden ontvangen. Op Facebook delen veel gedupeerde klanten hun verhaal.Over Back To The Toys 

Back To The Toys is een Nederlands bedrijf dat is begonnen in 2017 met een hobbymatige webshop. Ze zijn uitgegroeid tot Nederlands grootste webshop in onder andere Funko Pops. Op 28 augustus 2021 hebben ze de allereerste fysieke winkel aan de Tolbrugstraat 22 in Breda geopend. Met een Funko Pop wall van meer dan 25 meter is deze winkel de grootste van Nederland. De winkel in Utrecht opende in september 2023 en is sindsdien gevestigd aan de Steenweg.

Back to the Toys is sinds 7 mei officieel failliet. Dat zorgt voor boosheid en teleurstelling bij klanten die Funko Pops besteld hadden als pre-orders. De klanten die bestellingen hebben geplaatst hebben al betaald, en zijn nu bang dat ze hun geld niet meer terug zullen zien.

Funko Pops

Funko werd in 1998 opgericht door Mike Becker. Hij verkocht in 2005 het bedrijf aan Brian Mariotti en twee stille vennoten. De catalogus werd in 2010 uitgebreid met figuurtjes die op karakters van DC Comics waren gebaseerd. Deze ‘Pop!’-lijn breidde zich hierna uit naar onder andere sporters, muzikanten, televisiepersonages, Star Wars, Game of Thrones, politici en filmkarakters.

Funko werkt met vele partijen samen en verovert op deze manier de markt van de verzamelaars. Het assortiment is enorm, en telt al op naar ongeveer 20.000 producten (en blijft groeien!). Met zijn Pops! wordt er gewerkt onder de licentie van bedrijven als Disney, Marvel, Warner Bros en DC Comics.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws rondom je favoriete films en series!

Facebook Instagram Twitter