Spring Awakening van OpusOne vanaf 19 april 2023 te zien in Nederland

Spring Awakening 2023 van producent OpusOne gaat op vrijdag 12 mei in première in het DeLaMar Theater en tourt daarna tot 2 juni. Spring Awakening is met 8 gewonnen Tony Awards, de succesvolle musicalversie van Frühlings Erwachen (Voorjaarsontwaken). Deze toneeltekst van Frank Wedekind uit 1891 was direct bij verschijnen controversieel vanwege de thema’s abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding.

Spring Awakening van OpusOne in 2023 in Nederland

Indringende scènes en explosieve rocksongs buitelen over elkaar heen in de met 8 Tony Awards bekroonde musical Spring Awakening. Hierin volgen we een groep jongeren die hun identiteit en seksualiteit probeert te ontdekken, terwijl hun kerk, school en ouders elk ontluikend gevoel onderdrukken. Dit leidt tot een kruitvat aan opgekropte emoties, dat wel móet ontploffen. Spring Awakening is gebaseerd op een toneeltekst van Frank Wedekind, dat bij verschijning als controversieel werd bestempeld door de uitgesproken manier waarop het thema’s als abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding behandelde. De musicalbewerking van het stuk actualiseert deze onderwerpen en combineert ze met zinderende rockmuziek. Een gedurfde show over liefde en seks, over leven en sterven.

De cast van Spring Awakening bestaat uit namen als Dave Rijnders, Sterre Verschoor, Juul van de Laar, Shay Lachmann, Sterre Luna Zangirolami, Silvana Rocha, Valerie Lai, Josy Gruijter, Arnout Bultje, Menno Dekker en Tom Di Scala. De volwassen rollen worden in deze theaterproductie gespeeld door Ad Knippels en Wieneke Remmers en Bas van Rijswijk is swing.

Spring Awakening is een coming-of-age rockmusical met muziek van Duncan Sheik en een boek en teksten van Steven Sater. Het is gebaseerd op het Duitse toneelstuk Frühlings Erwachen uit 1891 van Frank Wedekind.

De voorstelling is geregisseerd door Koen van Dijk in een vertaling van Daniël Cohen. De muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Spring Awakening speellijst

Spring Awakening is al twee keer eerder te zien geweest in DeLaMar West. Na dit succes is er besloten om met deze musical het land in te gaan. Vanaf 19 april start de productie in het Maastheater in Rotterdam gevolgd door series in Tilburg, Nijmegen en Amsterdam. Een afsluitende serie voorstellingen in Leeuwarden, Spijkenisse, Maastricht, Zwolle, Goes, IJmuiden en Weert complementeert deze tournee.

De première van Spring Awakening 2023 zal plaatsvinden op vrijdag 12 mei in het DeLaMar Theater en daarna tourt de productie door tot 2 juni.

Blijf op de hoogte

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste entertainment nieuws? Volg ons dan op FacebookInstagram en Twitter. Zo ontvang jij als eerste het laatste nieuws!

Facebook Instagram Twitter

You may also like...